Currently viewing the category: "Verktyg"

Google Adsense har varit min främsta “kund” sedan 2004 men det har varit en relativt speciell kundrelation. Även om jag aldrig brutit medvetet mot deras policy har jag ändå fått sidor varnade ett flertal gånger och avstängda vid något enstaka tillfälle (tex euron.nu pga för lite innehåll).

Denna udda kundrelation har jag alltså haft i åtta år. Under den tiden har jag via Adsense tjänat över en miljon kronor, och förmodligen mer därtill åt Google men ändå har jag aldrig någonsin fått ett personligt mejl eller haft någon personlig kontakt med företaget. Detta har bland annat gjort att jag strategiskt satsar mer på sajter vars affärsmodell främst är provisionsbaserad affiliatemarknadsföring, än på Adsense. Även om man “do no evil” så finns alltid en risk att man en dag skulle kunna få ett mejl från en no reply-adress från Google som säger att kontot är avstängt. Hur kan man bygga en seriös affärsverksamhet på det?

Till slut hände det dock (inte att jag blev avstängd) och tidigare i månaden blev jag inbjuden till ett seminarium på Googles kontor här i Stockholm. Vi var en förhållandevis liten grupp på c:a 20 personer och på agendan stod bland annat optimeringstekniker och framtiden för mobilt innehåll. Man fick också en kort 1-och-1 session där man kunde gå igenom sina sajter. Jag fick också ett visitkort från personen som jag diskuterade med.

Ett visitkort kanske inte betyder så mycket men för mig var det första gången på 8 år som jag fick en kontakt på Google att tillfråga vid eventuella konstigheter. Jag vet inte hur mycket det innebär i praktiken men det kändes som ett frö till en ny typ av kundrelation till Google. Jag och en kompis brukar ofta skämta om att det egentligen inte finns några anställda på Google (Adsense) utan att allt egentligen bara är en stor dator. HAL från 2001, typ. Nu är jag inte lika övertygad.

Av bara farten hamnade jag även på ett Google Adwords-seminarium för några dagar sedan. Det var inte lika spännande men ändå intressant. Det är alltid lika kul att komma ut från sin lilla värld på nätet och se att det faktiskt finns människor bakom alla de sajter man ser dagligen.

Från det ena till det andra. Jag skulle vilja rikta ett officiellt tack till Tess på ForTheLoveOfSEO som jag träffade i Sydafrika i februari i år och som alltid brukar ställa upp med svar på SEO-frågor hit och dit. Hon är grymt duktig och har en bra blogg om SEO, spana in den!

 

Jag har sakta men säkert börjat flytta över alla mina domäner från Loopia till Binero, mycket för att samla allt på samma ställa. För ett tag sedan upptäckte jag dock något som jag vill uppmärksamma er på. Detta gäller framförallt om man flyttar en domän till Binero och sitter på gamla versionen (inte 2.0 alltså).

Det som kan hända är att Binero tappar kontaktinfon till dig i samband med flytten vilket i praktiken innebär att ingen påminnelse går ut om förnyelse. Detta hände mig för 1-2 år sedan med en sida jag knappt brydde mig om men då trodde jag att jag själv gjort något fel. När jag för någon månad sedan insåg att en amerikansk minisida jag trodde att jag ägde hade blivit domänhajad så reagerade jag annorlunda. Jag har nämligen varit extra noggrann med domänförnyelserna sen jag tappade den första domänen.

Detta föranledde en ordentlig genomgång av mina domäner hos Binero och då insåg jag till min förskräckelse att samma sak hade potentiellt kunna drabba Presenttips.com, som är en av mina viktigaste domännamn. Den går förvisso ut i april men jag hade inte upptäckt att den gått ut om inte detta hänt, vilket hade varit förödande för mig! Faktum är att den inte såg ut att stå på mig över huvud taget (även om sidan fungerade osv).

Man kan se om man drabbats om kolumnen för ägare är tom liksom de flesta andra kolumnerna på listan (dock inte utgångsdatumen). Notera att så kan vara fallet om du har domänen på ett annat webbhotell men pekar den mot Binero med namnservrar.

Det blev en nervös timme innan Binero kunde återkomma med beskedet att inget fundamentalt var fel med Presenttips.com. En bugg eller liknande hade gjort att vissa detaljer vid överföringen inte hade genomförts. Det hade dock gått illa om jag inte råkat upptäcka det, så den lilla förlusten av min amerikanska sida var ett pris värt att betala för detta. I slutändan blev även den räddad av Binero då den fortfarande låg i karantän som tur var. Slutet gott, allting gott.

Vad kan du ta med dig av detta? Om du har flyttat domäner från en registrar till en annan, och då framförallt till gamla Binero (som många ligger kvar då). Gå då igenom dina domäner i kontrollpanelen och se till att kolumnen med ägare inte är tom. Har du flyttat till andra registrarer kan det förmodligen även då vara en bra idé att dubbelkolla. Binero känner till problemet nu men det kanske inte ditt webbhotell gör, om de drabbats av samma problem?

Jag är inte 100 men jag tror att man ser om man är på gamla Binero om man är inloggad på http://old.binero.se. Vet dock inte om motsatsen gäller.

Edit: Jag skrev först fel, det är ägarkolumnen (inte konto) som inte får vara tom

 

Det finns säkert en stor mängd mjukvaror och webbapplikationer som gör samma sak men jag använder för närvarande CuteRank som jag känner att jag måste delge till er. Det är en mjukvara man installerar lokalt och som man sedan skriver in webbsidor man har och vilka sökord man jobbar mot för dem.

Jag har tidigare främst använt sidor som Kims Gserp.se där man kan se sin placering i Google men innan han hinner skapa 2.0 så finns det vissa funktionaliteter jag saknar, framförallt möjligheten att uppdatera en massa sökord på en och samma gång, vilket CuteRank gör.

Därtill får man positionshistorik och möjligheten att gruppera sökord (tex “högprioriterade”) och lite annat mumbo-jumbo jag inte använder. Programmet rekommenderas dock varmt trots vissa mindre brister.

Gratisversionen har full funktionalitet för en domän. Full-versionen kostar $60.

Länk: CuteRank.net

ps. Nej, ingen provision. Ingen relation. Bara en mjukvara som förtjänar att nämnas.

Vad vill vi lära oss av detta: Det finns verktyg där ute som gör saker och ting det betydligt lättare för dig. CuteRank är ett av dem.

 

Det är inte alltid man tar sig tid och energi att tacka leverantörer som faktiskt gör ett bra jobb. Jag har därför startat en bloggrulle med företag jag använder som jag kan rekommendera. Det handlar framförallt om de lite mindre och medelstora företagen som jag tycker förtjänar att uppmärksammas.

Bland leverantörerna hittar man bland annat Binero (webbhotell) som är en av de webbtjänster jag är mest nöjd med, Leomira (webbdesign/webbyrå) och framförallt Jimmy Björnhård som gör prisvärda och snygga designer åt mig emellanåt samt Affiliator som egentligen inte är en leverantör men som jag tycker förtjänar att lyftas fram gentemot sina konkurrenter för sitt otroligt smidiga upplägg.

Tjänster och företag som levererar helt enkelt – och det förtjänar att uppmärksammas. Det kommer förmodligen fler allt eftersom…

Sen finns det förstås en massa gratistjänster (WN.se), stora bolag/tjänster osv (Adsense, iStockhphoto) som jag också gillar men det är en annan sak.