Currently viewing the category: "Hemma i Stockholm"

Jag har ju tidigare beskrivit att jag ska sälja min etta på Kungsholmen och har i samband med detta gjort en kampanjsida inför denna försäljning för att driva in intresseanmälningar. Jag har dock inte gjort några större insatser då jag inte riktigt bestämt mig när jag ska sälja lägenheten. Nu har jag dock bestämt mig för att göra det innan sommaren och drar igång kampanjen på riktigt.

Därtill har jag fått hjälp av min syster Jessica som är lägenhetsfotograf och som hjälpte mig att plåta lägenheten i söndags. Nu vill jag ha hjälp av er. Om du driver en sida som har en målgrupp som skulle passa för denna kampanj (bostadsrelaterat, stockholmsrelaterat osv) så kan vi antingen byta annonser eller så kan jag köpa annonsering rakt av.

Har du kommit på några nya tips till mig hur jag kan genomföra kampanjen så tipsa gärna också i kommentarsfältet. Slutligen tänkte jag också komma i kontakt med en Event Marketing-studerande som kan tänka sig att göra detta till ett skolprojekt. Känner du någon?

Självklart så blir jag nog också rörd till tårar om du vill berätta om kampanjen på din egen blogg.

Länk: Industrigatan12.se

Kungsholmen etta

 

Nu var det ett tag sen sist men jag blev hackad igen. Den här gången var det inget mindre än den här bloggen som hackades och enligt Binero berodde det på att jag använde mig av en gammal WordPress-version (2.3.3). Anledningen till detta har jag glömt men jag har för mig att det var den mest stabila jag hittat.

Jag upptäckte det i fredags morse via Google Webmaster tools som sa att de hittat dolda länkar på sidan (läkemedel) och därmed stängt av sidan från Google. Jag hann knappt göra någonting åt det då jag var hela helgen på Åland så de hann ändra lite rättigheter på andra sidor och så (utan att ha verkat röra något).

Än värre blev det att jag hastigt och jäkligt olustigt fick en enorm huvudvärk igår. Jag gjorde ett tungt lyft under styrketräning och fick snabbt en huvudvärk som bara blev värre och värre. Jag kom upp till kontoret och tog två Alvedon och gick ner till tunnelbanan. Väl där blev huvudvärken snudd på olidlig och jag kunde knappt kontrollera mig själv. Några stationer senare kom jag fram till Fridhemsplan och då hade mina armar, mage och ansikte börjat domna. Jag fick hjälp av en kille (tack!) som hjälpte mig upp till akuten på St Göran.

I lugnet på akuten fick jag översyn och andas i en påse. Tydligen var det hyperventilerandet som hade skapat domningarna. Jag lugnade mig ganska snabbt när de konstaterade att det inte var något brustet i huvudet (då kommer huvudvärken på 1 sek och är enorm på direkten), samt att domningarna var “naturliga”. Lite knappt en timme senare hade huvudvärken gått över så jag lämnade akuten.

Detta ledde förstås till att reparationen av mina sidor inte var prio 1 igår kväll heller. Idag har jag dock stannat hemma från jobbet och vilat mig och emellanåt reparerat lite.

Lite drama i vardagen…

 

I min vardagsekonomi funderar jag en del på vad jag verkligen vill lägga pengarna på. Mitt boende är verkligen en sak jag gärna spenderar pengar på.

Boendet är något jag skulle ha väldigt svårt att göra avkall på, jag stormtrivs verkligen i min förhållandevis lilla lägenhet (33 m2). Den är ganska fin i sig men framförallt utsikten är underbar för det finns alltid något att titta på.

Varje dag susar det förbi både bilar och tåg. På sommaren är det båtar som åker förbi och ibland till och med en vattenskoter.  På våren är det ett galet antal promenerande par som strosar längs kanalen. På sensommaren ser man ofta luftballonger som flyger över Vasastan och nu på vintern åker folk skidor på kanalen. Det finns så mycket att titta på att jag har en egen kategori om detta på min väderblogg.

Det finns en kille som har bott i mitt hus i 55 år (född och uppvuxen). Jag kan nästan förstå honom.

Väldigt höstig bild

 

Väldigt vintrig bild – en kvinna som går med sin hund på kanalen

 Trivs du också väldigt mycket med din utsikt? Har du rentav Sveriges finaste? Kolla in min “tävling” jag har på Köpa Bostad-guiden om Sveriges finaste utsikt.

Tagged with:
 

Ända sedan jag inte fick “det där jobbet i Danmark” på grund av bristande kunskaper i nätverk så har jag funderat på att göra ett eget nätverk hemma. Häromdan fick jag tillbaka min fina stora dator som fick en överdos av kaffe i Thailand och dessutom hade jag ju också min andra dator jag köpte i Thailand.  En bra början på ett nätverk.

Ett roligt faktum med min verksamhet är ju att den knappast genererar några kostnader (förutom tid) och tiden är ju redan nedlagd. Jag måste alltså komma på saker att köpa till firman för att skapa kostnader om jag inte ska skatta bort saker. Jag gick alltså och köpte en nätverksskrivare med inbyggd scanner och kopiator (Lexmark 1800 kr, sanslöst bra)  och en trådlös router och började nörda loss. Jag har köpt en bok som heter “Do-it-yourself Home networking projects” som liten guide. I dagsläget har jag kopplat samman datorerna, skrivaren och min externa hårddisk men jag vill fortsätta att trådlöst kunna titta på TV samt skicka musik till min stereo helt trådlöst (kanske via X-boxet). Några förslag och tips?

 

Hej,

Jag lovade ju att skriva lite mer om Mexico och framförallt om en skön svensexa, ett pampigt bröllop samt hur det var att sitta mitt i när två familjer från helt olika kulturer skulle integreras. Jag väntar med detta lite till tills jag fått mina foton. De befinner sig för närvarande i en kamera, som befinner sig i min väska, som befinner sig hos Air France, som i sin tur befinner sig långt från mitt nästa val när jag ska välja flygbolag nästa gång.

Jag kommer aldrig glömma när jag åkte till Sardinien för ett par år sen med Air France. Efter fem dagar hade våra väskor fortfarande inte kommit fram. Vi ringde till Paris för att kolla (för femtielfte gången) och fick prata med en stereotyp fransyska som på vår fråga om bagaget befann sig i Paris helt enkelt svarade: “Meybi it iz, meybi itz nött…I dönt nö…Good bye”. Klick.

Min hemkomst till Stockholm har präglats av jetlag och rosa skimmer. Jag somnade kl 06 igår och vaknade kl 04 inatt. Jag har därmed fått uppleva två ljusa nätter och är otroligt fascinerad över att det kan vara så ljust mitt i natten. Helt underbart…Är så jäkla nöjd med att vara hemma.

För att spä på lyckan ytterligare så fick jag tre intervjuer och ytterligare ett positivt jobbesked första morgonen. Två tackade jag direkt nej till då det handlade om rena säljjobb i fel branscher – en perfekt start i alla fall.

 

Jag har vaknat upp på så många olika platser på sistone att det nästan är lite förvillat när jag vaknar på morgnarna. Imorse vaknade jag dock upp i Stockholm igen efter 6 månader. Det var helt underbart.

Jag spenderade ju två dagar med storassyster i London och som vanligt hann jag inte se så mycket av London den här gången heller. Det var ju hon och hennes familj jag var där för att träffa, inte Store Ben o Co. Faktum är att jag är ganska utled på att resa just nu.

Med det sagt så är det lite lustigt att jag just nu håller på att packa för min resa till  Mexico imorgon. Det här är förstås en helt annan typ av resa. Min kusin Anders gifter sig den 10:e maj och det vill jag inte missa för allt i världen. Inte ens för skumbananer och svensk vårsol.

Jag hade i alla fall en heldag här i Stockholm som mestadels gick åt till att njuta av vårväder, andas i vårdofter och bara vara riktigt, riktigt glad att vara hemma igen.

Tagged with:
 

Efter att ha hållit sig fast i fyra dagar fick Bianca till slut ge upp och komma ut. Camilla knuffade ut henne på runt fyra timmar. Känns helt overkligt men nu är jag morbror!

 

Biancas första foto 

 

Nu är allting klart. Verkligen klart. Det är ingenting kvar. Hantverkarna har stuckit. Mäklaren har kommit, värderat och gått. Det enda som är kvar i lägenhet just nu är solen.

Lägenheten har gått från en 1.44 Mkr tantetta till en 2.0Mkr (officiellt) grym studio. Det har tagit runt 5 månader, en dryg hundring, en pluton av hantverkare, 11 456 droppar svett, 178 tårar och en droppe blod (slog mig när jag bröt bort en list). Här är historien i bilder:

 


Planlösningen som den såg ut vid visningen
Visningsbild: Vardagrummet, med rosa tapeter och kristallkrona 


Visningsbild: Spegelgarderoberna
Visningsbild: Det trånga köket
Visningsbild: Ett litet trinettkök
Visningsbild: Hallen
Arkitekternas förslag
Arkitekternas förslag (annan vinkel)
Innan renoveringen: Köket
Den härliga bastu-furuväggen i köket
Utsikt från hallen in i båda rummen
Vardagsrummet utan spegelgarderober
Köket utan trinettkök
Väggen är riven och ligger på golvet
Ett par ton lättbetong på parketten
En jäkla massa sopsäckar, in i hissen, ut i bilen, bort till tippen…igen och igen
Med damm i lungorna och i håret
Såhär såg det ut när jag flyttade in. Samma kväll som jag kom hem från Kiev.
Utsikt från sängen
Hallen. Hela köket är utspritt över lägenheten
Vägen hem från jobbet, utsikt över Karlbergs slott
Utsikt till väster
Utsikt till öster
Sovalkoven med spotlights
Nordvästra hörnet och min nya lädersoffa
Sydvästra hörnet och hallen. Observera kroken för hängmattan.
Utsikten från sängen. Observera att man ser joggingbanan via lampans reflektion.
Köket, som reflekterar Vasastans fasader
Utsikten från hallen. Observera den dubbla (!) speglingen.
Hallen
Badrummet (ej renoverat)
Huset, sett från andra sidan kanalen 

 

Hej

Ok, nu ljuger jag lite. Jag sitter inte alls i Stockholm och skriver men det spelar ingen roll. Jag skriver anda.

Som ni ju redan forstatt var ju nasta mal med min jorden…eh…runt…resa Stockholm. Aven om jag hade vissa forutfattade meningar om staden fran den tid jag spenderat dar blev jag positivt overraskad.

Jag hade lyckan att fa bo valdigt billigt, ganska gratis faktiskt, hos flera olika personer under min korta period dar och jag tackar allra odmjukast for det. Jag tackar aven for att min tro pa att mat faktiskt kan vara gott har aterupprattats av snalla pappor, mammor, mormodrar och restauranger.

Sjalva resmalet da, jo…Jag gick runt lite med en lokal guide som hette Oskar i gamla stan till en borjan. Gamla stan var en jattefin del av stan byggd pa 1200…1300…ja, ja…byggd e.k. i alla fall (jag maste kolla min stadsguide igen). En annan dag gick jag runt med en flicka som hette Michaela och sag vaktparaden, gamla stan, historiska museet och mycket dartill.

For en gangs skull kanske jag borde komma med ett erkannande om flickorna jag traffar. Den har Michaela ar en blond, sot tjej med glimten i ogat och pa armbagen. Egentligen lite for ung men jag maste saga att jag alskar henne anda. Sa ar det med det!

Jag sag ocksa lite av den lokala fotbollen och maste tyvarr saga att jag inte ar speciellt imponerad. Jag hoppas verkligen att kvaliteten hojs till mitt nasta besok (samt att bakgrundsfargerna pa den har sajten gor detsamma for den delen).

Hursomhelst, resten av min tid spenderades med att gora mest ingenting kandes det som. Jag traffade kanske inte sa manga gamla vanner som jag hoppats pa, jag lyckades enbart ga ut en enda gang (straffslag pa det) men hade i alla fall kul.

Det var trevligt att traffa alla nyvunna och gamlavunna vanner och slaktingar igen, det ska ni veta!, och det var sorgligare att lamna er an det kanske verkade. Nu har jag varit i Kansas en kortare tid an det tog att resa hit och om min vistelse har far ni veta mer om nasta gang. En ledtrad ar: Kansas ar dobre!