Currently viewing the category: "Kul"

 

Februari har varit en fantastisk månad för mig. Inte bara har jag fått besök av en massa kompisar “hemifrån” här i Thailand, inte bara sitter jag 10 meter från stranden och jobbar, inte bara får jag sitta och jobba med min hobby varje dag – jag gick även och vann en iPad i Bineros tävling!

Man skulle svara på en relativt enkel fråga och sedan skriva en “kärleksdikt till internet på under 140 tecken”. Mitt vinnande bidrag var:

Internet, you had me at “Hello World”. Now, I am just a guy, sitting in front of a computer, asking it to love me.

Det är alltså två filmcitat som du borde känna igen – som jag geekade till lite. Kände redan när jag skrev det att det var ett vinnande bidrag och har gått och berättat det för en massa andra här (som inte trodde mig förstås).

Jag har alltså haft maximalt flyt med två fullpoängare på två tävlingar i rad. Först Eniro-tävlingen där jag vann en bil och så nu det här. Ni har mitt fulla stöd i att aktivt fnysa högljutt åt detta flyt. Flyt är dock en helt annan sak än tur skulle jag vilja säga.

Vad kan du och jag lära oss av detta: Det är inte omöjligt att vinna tävlingar. Det viktiga är att antingen inte göra det alls eller lägga lite energi och kreativitet på det.

 

Jag tänkte göra ett litet experiment som har absolut noll värde för mänskligheten och 0.00001  värde för webbligheten. Min fundering är att om man länkar till ett sökresultat i Google (som jag precis satt och gjorde för WebbUpplysningen), kan då sökresultatsidan dyka upp som ett sökresultat i Google?

Jag gissar att de inte kan göra det men det finns bara två sätt att ta reda på det, och det ena är att testa.

Jag väljer att fullständigt påhittat ord som resulterar i noll träffar på Google: katastrofketchup, och länkar in sökresultatet på Google som mållänk för det ordet här. Teoretiskt sett borde ju då Google snappa upp detta som en relevant sida för detta sökord och publicera det i Serpen. På så sätt borde man ju teoretiskt sett få Google att loopa, resultatet i SERP:en för katastrofketchup blir just…resultatet i SERP:en för ordet.

Nu kommer förmodligen min blogg också komma med eftersom ordet nämns här, men jag valde bara ett tomt ord för enkelhetens skull, det ska ju inte göra nåt åt experimentet.

När tilldelas Nobelpriset i Webbteknik ut, sa ni?

 

Jag satt och kollade på statistiken för mina webbsidor och hade en massa intressanta toppar och dalar kring jul- och framförallt nyårshelgen. Det var roligt för att de visar ganska exakt vad svenskarna gör, eller snarare vad de funderar på dagen efter.

Först och främst verkar man vara angelägen om att inte köra rattfull dagen efter, både på annandagen (dagen efter Stora Hemvändardagen) men framförallt på nyårsdagen. Detta är ett statistikutdrag från beräkningen på KalkyleraMera när man kan räkna ut när alkoholen gått ur kroppen (grovestimerat bör tilläggas).

Hur många som kollar när alkoholen går ur blodet på KalkyleraMera. Pilen visar på nyårsdagen.

Svenskarna är alltså lite oroliga för att köra bil, men de mår inte så bra heller. Plåtslagarna i prefrontal cortex jobbar på hårdare än normalt och det märks på Värktabletter.com (en sida jag inte ens gjort än).

Statistik över besökare som vill ha information om värktabletter på nyårsdagen (pilen)

Att supa är dock inte det enda folk gör, utan man passar nog på att söka upp lite nya bekantskaper. Här skulle det vara kul att komplettera med Jimmys Raggningstips-sida. En sak är dock säker, man är inte så himla noga med att sätta på regnrocken på PetterNiklas eller kolla upp andra preventivmedelnyårsafton:

Statistik över besökta sidor på Preventivmedel.com på nyårsafton (pilen)

Som ett brev på posten kommer därför ångesten (tillsammans med huvudvärken) när man inser vad man borde insett innan. Kanske inte hade varit så dumt med den där kondomen ändå. Shit, nu är goda och snabba råd dyra, var kan man köpa dagen efter piller!?!

Statistik över besökare på dagenefterpiller.nu på nyårsdagen (pilen)

BAM! Man sticker ut och köper sitt dagen efter-piller och verkar uppenbarligen lugn med det för morgondagen efter så är man totalt ointresserad av dagen efter-piller. Såklart. Till svenskarnas försvar bör man dock påpeka att det är några som är lite framsynta och kollar upp det redan på nyårsafton.

När då första oron lagt sig över att bli på smällen så börjar man fundera lite över andra risker. Flugor i trumpeten! Krabbor i grottan! Shit, dags att ge sig ut på nätet igen och kolla upp det där med klamydiatest:

Totalt ointressant var det på nyårsafton och lite mer intressant på nyårdagen, men inte värre än andra dagar dock verkar det som. Puh. Nu kan vi sova lugnt, eller vänta lite! Man gör uppenbarligen några intressanta upptäckter en tio dagar efter (inkubationstid? utebliven mens?) för då börjar oron gnaga och sömnproblemen komma:

Statistik över sömnproblem från SömnUpplysningen

Kanske har det bara att göra med att man börjar jobba och att den omvända dygnsrytmen gör sitt. Det finns bara ett sätt att verifiera det. Dagen efter-pillren verkar ha fungerat sisådär och statistiken över graviditetstester är tyvärr alltför undermåligt:

Statistik över besök om graviditetstest. Nyårsdagen och 10:e jan visar pikar.

Men, man kanske redan insett sitt misstag. Shit, jag är inte redo för det här! Funkade inte dagen efter-pillret? Kan man ta ett sånt där abortpiller då?

Statistik över besökare som letar efter abortpiller på Preventivmedel.com

Det är någotsånär intressant verkar det som, men kanske inte ett riktigt bra alternativ. Det är bara att blicka in i framtiden och börja planera. När kommer den lille battingen då?

Statistik över folk som beräknar förlossningsdatum på KalkyleraMera, med början kring nyår

En relativt övertygande tendens där förlossningsdatum verkar bli något som folk blir mer och mer intresserade av. Men man kan inte vara helt säker utan att samköra det med andra källor. Om vi nu väntar tillökning i familjen, shit pommes frites, nu kan vi ju inte bo kvar i den här lilla tvåan längre! Älskling, dags att köpa ny bostad!:

Statistik över folk som söker efter att köpa ny bostad på BoUpplysningen

Men vänta lite nu…”Älskling!?”. Hur vet jag att svenskarna inte får panik efter allt tumult som sker efter jul och nyår och vill bryta upp? Tyvärr har jag ingen dejtingsida för att se hur intresserad man är att hitta nytt men en sak är “säker”:

Statistik över besök om skilsmässa/skilmässoadvokater på skilsmässoadvokater.se

skilsmässa (ofärdig sida) verkar inte vara alternativet i alla fall.

Sammanfattningsvis kan man väl dra några slutsatser utifrån denna otroligt avancerade analys och det otroligt omfattande datat om nyårshelgen: Svenskarna super så det står härliga till, lider av det, blir oroliga, funderar lite över att ta den enkla vägen ut men tar sig till sist i kragen, satsar på familjen och kör vidare ett år till!

 

Jag väntar fortfarande på en sushirestaurang som vågar gå utanför gängse språkbruk och kalla en 8-bitars och en 16-bitars sushi vad de var tänkt att kallas från första början.

Nintendo respektive SuperNintendo!

Tagged with:
 

Såg den här annonskolumnen när jag var inne på Facebook idag:

Klicka på bilden för större bild

 

Såhär kring nyår när folk försöker komma i form är det nog många som slits mellan just detta: träna eller gotta.

Tagged with:
 

Jag ser mig själv som en smart person som klarar av att föra mig bland människor på ett socialt skickligt sätt. Ibland tycker jag dock att jag håller inne med för mycket, håller käft istället för att säga något spontant, så jag försöker att säga saker lite mer spontant. Detta kan ibland skjuta lite fel.

Jag hade en kundutbildning förra veckan för tre kunder från lite olika sjukhus. Jag höll ett dussintal olika föreläsningar om hur vår maskin gör för att klämma och fotografera tuttarna och hela tekniken bakom. Ett fåtal föreläsningar hölls dock av mina kollegor, en av dem var någonstans halvvägs in i utbildningen när jag tyckte jag lärt känna deltagarna lite.

Jag kom tillbaka mot slutet av föreläsningen som min kollega höll och när jag kom in i rummet var konversationen ungefär såhär:

– “…så det vibrerade och skakade en hel del och lät väldigt mycket. Många klagade…”

<Enter Christoffer>

– “Ah, Magnus, berättar du om ditt toabesök förra veckan!?”

<Inväntar skratt>

. . .

<Sätter mig ned i total tystnad>

<Magnus fortsätter>

Note to self: Spontana utfall passar bättre i kompiskretsen än i kundkretsen.

 

Jag har idag äran att presentera en mycket speciell låt, “Tamally Maak” av Amr Diab. Det är en kärlekssång på tre olika språk. Den sjungs på arabiska (?), är översatt till engelska men har ett dolt budskap på svenska.

Sångaren Amr Diab är ingen dussinsångare direkt utan en av de största stjärnorna i Mellanöstern. Det här är tydligen en av hans större hits och den är riktigt bra. Den platsade till och med in på BBB #7 (min egen label).

Låten handlar om en kille som heter Bullen. Han sjunger om sin barndomskamrat Hamid och om hur de lekte som små barn. Deras oskyldiga kurragömmalekar ledde sedermera till försiktiga, sexuella nyfikenheter i bubbelpoolen. När Bullen vill fly landet med Hamid i en stor väska (för att slippa förföljelser) backar Hamid ur. Crescendot kommer runt 2:00 när Bullen sjunger åt sin plåga och ilska över Hamids svek. Lyssna noga!

Tyvärr har någon censurservice inte klarat med denna smäktande homoerotik så den engelska översättningen i låten är helt uppåt skogarna. Speciellt märkbart är hur de översatt crescendot till “My Precious Love”. I videon är också Hamid diskret, och väldigt PK, ersatt av en kvinnlig skönhet med töntig mössa.

Tamally Maak av Amr Diab

Singalong-text för refrängen (runt 1:30):

“Lille Hamid i väskan,
Lille Hamid i vinden,
Bullen och Hamid i en bubbelpool,
Bullen och Hamid i en väska stor”

Tagged with:
 

Det finns vissa sidor på nätet jag gillat under en längre tid och velat tipsa om men har inte riktigt kommit på i vilket samband jag skulle kunna länka till dem. Det var helt oassocierade så nu gör jag en klurig associationslek av det istället.

Regel: Jag tipsar om några sidor, sen får du tipsa om din speciella favoritsida som förtjänar lite uppmärksamhet (ingen egenreklam idag). Associera ditt tips från länktipset i kommentaren ovan dig. Den första kommentaren associeras såklart från mitt sista tips. Ok? Då kör vi!

…en sida som också förlitar sig på kedjor av olika slag är: Geni.com – En sida där man kan fylla i sitt släktträd på ett väldigt snyggt, ajax och Web 2.0-sätt. Man bjuder in hela släkten till att hjälpas åt och ser hur ens släktträd tar form.

…ett annan populär community är Bilddagboken.se och tipset här gäller dess forum. Detta forum är en orgie i såna här idiotiska lekar. Min “favorit” är en tråd på ett tusental inlägg där alla räknar med sitt inlägg: 1, 2, 3 osv. Forumet är dock bra om man vill tipsa om sina sidor som riktar sig till fjortisar.

…på tal om bilder måste jag också rekommendera Burkar.nu – En äldre och trevlig webbplats där alla länkar består av bilder. Har skickat en del trafik till mig under åren.

…på tal om äldre sidor: Anders Hulthéns personliga hemsida – en sida som är rolig för att den är så fullständigt usel och så otroligt www 1997. Jag undrar om han inte gjort det med flit. Blinkande, poppande, ostrukturerat och fullständigt kaotiskt.

…vilket får mig att tänka på hur hans sida rankar på Google. Ventio har en är en mycket bra tjänst att se hur en sida hamnar i svenska Google. Digital Point är förresten motsvarigheten för Google.com.

…ett annat sätt (än Google) att få trafik till ens sida är att få en länk från Länkarkiv.com. Under en vecka får man mellan 1 000 och 3 000 besökare om man kommer med där – vilket inte är helt omöjligt.

…helt omöjligt däremot är det att klara Desktop Towers – men att försöka är väldigt roligt och extremt beroendeframkallande. Det är ett gratis onlinespel där man skjuter bugs. Testa och se, lite svårt att förklara.

…på tal om beroendeframkallande populära onlinespel så får ni inte missa Line Rider – ett spel där man bygger en sorts kälkbacke och låter en liten filur skutta nedför denna backe.

…och när vi ändå är inne på onlinespel. Detta Drömspel är ett helt underbart sätt att dagdrömma och fördriva tiden samtidigt. En drömsk musikslinga kan man skapa med denna onlineapplikation. Andra bra onlinespel är online Super Mario Bros, ett kul pilbågespel, en och ett klurigt laserspel med linser.

Tagged with:
 

Jag har ju börjat arbeta på det här med att ta vara mer på det sociala. Nu är min situation helt annorlunda än på Bali (återkommer om det senare) men jag har fått lite nya kompisar. En av dem har ett riktigt roligt namn. Ska använda en ny plugin så att du kan få gissa:

[poll=3]

Tagged with: