Currently viewing the category: "Gitarr"

Under de senaste två veckorna har jag effektivt skalat av fingertopparna på, framförallt, min vänsterhand. Det var plågsamt men det gick bra eftersom det ackompanjerades av hjärtlig men inte speciellt välspelad gitarrmusik. Jag håller ju på att lära mig spela gitarr.

Det är egentligen först nu som fingertopparna har blivit så härdade att det inte är direkt plågsamt att spela, det har dock effektivt gjort att jag förlorat mina fingeravtryck. Om jag inte blir mammografiexpert, eller webbentreprenör, eller jorden-runt-resare, eller ekonom, eller gitarrguru så vet jag att jag kommer alltid kunna försörja mig som diamanttjuv!

Under dessa två veckor har jag lärt mig att spela:

…sen har jag kommit en viss bit på Pink Bullets av The Shins med hjälp från Youtube men klarar inte riktigt av refrängen. Kan rekommendera samtliga låtar som ganska hyggliga nybörjarlåtar att öva på.

Det låter inte vackert men jag har kommit ganska mycket längre än vad jag hade hoppats på när jag köpte gitarren. Det är så avkopplande att lägga sig i hängmattan och spela lite gitarr som avslutning på dagen.

Tagged with:
 

Jag köpte en gitarr häromdan – en stålsträngad Gibson. Har egentligen aldrig spelat gitarr i hela mitt liv men har alltid velat. Brukar ju tänka såhär att “om fem år, när jag ser tillbaka, vad önskar jag att skulle ha gjort”. Ja, jag önskar att jag skulle ha köpt gitarren för 15 år sedan men då var jag fullt upptagen med att klämma finnar, köra moppe och tjyvröka.

Anledningen då!? Jag har alltid älskat musik och lyssnar nog på musik 5-6 h om dagen, men jag har alltid velat producera musik, inte bara konsumera.

Jag har ett mycket enkelt mål – enkelt i form av lättdefinierat – men kanske inte okomplicerat. Jag vill kunna spela hela Pink Bullets av The Shins när året är slut (helst innan sommaren).