Currently viewing the category: "Bloggrelaterat"

Den som läser den här bloggen live (och inte via RSS-läsare) såg förmodligen att bloggen såg ganska annorlunda ut idag. Jag har gjort en totalrenovering av designen som jag velat göra länge men alltid skjutit upp. Jag har ett Jquery-problem kvar att lösa med slidern där uppe men det borde gå att lösa det också.

Hoppas att ni gillar den nya designen!

Det här lärde jag mig: Templates och klipp-och-klistra-teman är min melodi. Bara för att jag kan CSS och design så betyder det verkligen inte att jag ska hålla på med det. De $70 jag spenderade på detta tema kommer jag få mångdubbelt igen i sparad tid.

 

Hej igen,

Jag har ju bloggat mycket sparsamt på sistone och inte ens brytt mig om att hotta upp designen på sidan sedan flytten från UppDig.nu hit till Bjorkwall.com. Planen är dock att göra denna blogg lite mer fokuserad på webbproduktion och mindre om andra saker.

Även om bloggen varit inaktiv så är det det sista jag själv varit, jag har varit inne i en intensiv domänköparperiod (köpt alltför mycket) men också börjat fylla på domänerna med material allteftersom. Ett exempel på detta är tex AllergiMediciner.se som jag släppte häromdagen. Ingen förstklassig sida kanske men den passar för sitt syfte tycker jag.

Kommer droppa en hel del nyheter allteftersom nu i dagarna så håll utkik, och välkommen tillbaka!

 

Det var en evighet sen jag skrev på bloggen men det betyder inte att jag inte varit aktiv. Snarare beror det mest på att jag laddat upp inför en massa nya släpp med mera. Jag håller även på att göra en hel del omstruktureringar.

En av dessa är att jag byter namn på bloggen till mitt efternamn. “Du säger väl inte upp dig nu” slutade vara ett relevant namn för runt 2 år sedan och jag har smått stört mig på det sedan dess.

Därav den nya adressen och den något ofullständiga designen – en design jag självklart kommer att fixa allt eftersom, tillsammans med en massa nyheter.

 

Jag håller på att översätta min Storm chasing-story till engelska för min storm chasing-blogg. Till en början gjorde jag det ganska omständigt för mig med översättningen innan jag upptäckte Google Translate.

Lite roligt att se hur Google tycker att min blogg heter på engelska:

 

Det är försvinnande få av mina IRL-kompisar som läser den här bloggen tror jag. I alla fall om man ser på kommentarerna, känner igen mig i Mattias väldigt mycket i hans inlägg här.

En sak som skulle vara roligt att veta är alltså: Har vi träffats?

[poll=6]

 

Diskuterade bloggande med en gammal kollega till mig som bloggar (Patrik). Jag är nämligen av den bestämda åsikten att för att skapa en välbesökt privat blogg så gäller följande saker i prioritetsordning:

 1. Skriva ofta
 2. Kommentera på andras bloggar
 3. Ha god kvalitet på texterna
 4. Twingly-pinga artiklar
 5. Vara snygg och ha ett foto på sig själv

Punkt nummer ett har jag fått av en kompis (Anders – som skrev sin C-uppsats om detta, vilket också var hans slutsats där). Väldigt många använder internet som tidsfördriv och man vill läsa nyheter, väl uppdaterade bloggar blir besökta för att man är van vid att läsa något nytt där och sidan hamnar bland ens dagliga favoriter.

Punkt nummer två handlar i princip om att marknadsföra sig själv och sin blogg för rätt publik. Genom att kommentera på andras bloggar skapar man good-will och det är inte sällan bloggägaren kollar upp sidan och skickar en kommentar tillbaka. Det kan också ofta sedan leda till att personer tipsar om dennes blogg.

Först som tredje viktigast är kvaliteten på texten och det handlar inte alltid bara om att skriva något intressant. Min högst personliga åsikt är att det får inte vara alltför faktaspäckat heller. Man ska hålla sig till en kort idé och inte skriva för långt. Alltför långa inlägg – hur intressanta de än må vara – blir lätt jobbiga att läsa för den stora (lagom intresserade) massan. Ett perfekt inlägg tar 1-3 min att läsa, avslutas med en fråga och behandlar bara en idé eller ett koncept och har inte för mycket länkar.

Att Twingly-pinga artiklar är ett säkert sätt att få besökare från välbesökta tidningssajter. Kan man integrera detta bra med en kvalitativ text kan det ge bestående läsare. Kombineras med fördel också med punkt #1 – skriva ofta (och länka ofta).

Snygga människor är populära och populära har alltid en viss typ av auktoritet och det gäller framförallt i bloggvärlden. Alla vill vara kompisar med de populära och i bloggvärlden blir man kompisar med de populära genom att länka till dem och kommentera deras bloggar.

Cynism? Jo, kanske, men jag är övertygad om att det i 90 % av fallen stämmer. Det finns förstås en del undantag. För att bli verkligt framgångsrik så är kvaliteten på texten av betydligt högre vikt och det gäller framförallt bloggar med en stark nisch (politik, ekonomi, sport osv). Är man känd blir också mycket annat underordnat.

Jag känner att jag själv inte följer knappt en enda av dessa punkter. Det skulle möjligtvis (och förhoppningsvis) vara punkt #3 i såna fall – men mina texter är oftast alltför långa för att vara lättlästa.

 

Hej igen,

Som du kanske märkt så börjar jag komma tillbaka till bloggen sakta men säkert. Jag känner mig dock väldigt kluven på hur jag ska göra med bloggen. Skulle vara trevligt med lite förslag från dig!

Jag vill ju absolut fortsätta skriva för jag har alldeles för många ord i mig och fikapauserna på jobbet är för korta för att jag ska få ur mig dem. Det jag helst skriver om är ju:

– Hemsidor och egenföretagande

– Målbildning och personlig utveckling

– Reseberättelser

– Kåserier

Frågan är om allt passar på en och samma blogg? Är det för vitt skilda ämnen för att bloggen ska få någon hållbarhet? Vad ska jag göra med namnet? Det var ju egentligen ett projektnamn för ett avslutat projekt. Ska jag tona ner Bali-delen i designen?

Jag kommer iofs inte starta upp några nya bloggar, det är alldeles för tidskrävande. Har funderat på en hel del bloggidéer men jag vet att jag aldrig kommer kunna upprätthålla dem. Ska skriva om dem nån annan gång.

 

Jag pratade med några kollegor häromdagen om modebloggar och kom på en sak under denna diskussion som gjorde mig betydligt mer ödmjuk. Mode är ju precis lika meningslöst som fotboll (som jag är en stor anhängare av). Att dissa modebloggar är ju lika illa som att dissa sportsidorna jag läser varje dag. Det är väl kanske fler som är riktigt passionerade över fotboll än de som är passionerade över mode. Man går ju inte sur i tre dagar för att ens favoritplagg var fulare än lokalkonkurrentens favoritplagg!

En sak som är bättre med mode är dock att det extremt sällan drar till sig adrenalinstinna rikspuckon som får för sig att slåss efter en modevisning. Jag råkade ut för det när jag såg AIK-Hammarby (2-2) senast. Jag gick under avbrottet när det var 5 min kvar och med hjälp av polisens avspärrningar så fanns det bara en väg att gå om man ville till tunnelbanan. Bakom norra upp mot parken, där gick jag med väldigt tveksamma steg eftersom det kändes som början till ett upplopp.

Helt plötsligt hörde jag ett vrål och cirka 50 pers kom flyendes emot mig. Eftersom jag precis höll på att läsa “En av grabbarna” (skriven av en huligan) så förstod jag lite vad som var på gång. Nu var det en galen polispiket som kom nedkörandes i 40 km/h mitt bland folkmassorna och med förstärkta sirener. Om det var för att skingra folkmassorna eller för att skapa än mer adrenalin är jag väldigt tveksam över.

Dagen till ära var jag klädd i bruna strumpor, blåa jeans med ett snyggt läderskärp. Jag hade en svart tröja som matchade väl med min syn på fotboll numera. Jag lovade mig själv att inte gå på några fler matcher i år. Fy fan för alla huliganer och fy fan för polisen med deras avspärrningar som fållar in vanliga Svenssons som jag själv in i boxningsringen.

För att avsluta med något lite roligare. Har ni sett “målet” i matchen mellan Reading och Watford häromdagen. Ganska sjukt. Kolla därefter in Hitlers syn på detta mål. Hysteriskt roligt!

 

För ett par veckor sen var jag på ett bröllop och hamnade mittemot en Livs Levande Modebloggare. Det var riktigt kul. Vi hade förstås en del att prata om, och då menar jag inte mode.

Sanna (som hon kallar sig på nätet) är en söt, blond och sympatisk tös på runt 20 jordsnurr som bloggar om vad hon har på sig (med kort), vad hon äter till frukost och sånt där. Det var inte helt svårt att dra kopplingarna till fröken Blondinbella som ju så trevligt presenterade sig för mig genom att dunka upp en länk till Presenttips.com under brinnande juletid. Liksom fröken Bella har Sanna väldigt mycket besökare (runt 1000 besökare per dag, jag vet BB har fler) och det är detta jag tycker är så djupt fascinerande!

För jag kan för mitt liiiiiv inte förstå vad folk gör på dessa bloggar. När man läser kommentarerna verkar det som folk bara skriver för att göra reklam för sina egna bloggar, där de själva skriver vad de äter till frukost och vilka strumpor de hade på sig då. Det är så sjukt jäkla…tråkigt.

Men, en sak jag kom på är att det är ju sånt man egentligen pratar om med främlingar och typ kollegor. Det är typ hisskonversationer inflyttade på webben: enkelt, lättsmält och lagom oengagerande. Enligt det konceptet borde jag kanske göra en blogg där jag kommenterar dagens väder. Folk pratar ju om det varje dag, då borde det ju vara sjukt jäkla superspännande att höra någon beskriva det i text, så kan man kommentera vad man själv haft för väder och kanske försöka gissa sig till vad det blir för väder till helgen.

Nåväl, respekt åt Sanna från Söderköping som uppenbarligen har fattat nåt som jag inte fattat.

 

Vafan tänkte jag på!? Avsluta med en dikt!!?

Den här bloggen samlar fortfarande kakpoäng och besökare och vad ser man när man kommer in. Ett hejdå med en dikt, jag hade uppenbarligen hybris, malaria innanför pannbenet och min bruna pretto-tweed-kavaj på mig.

Nej, om du ändå läser det här som första inlägg kan du åtminstone ta del av något roligare, så jag går från hybris till egotripp istället och har här valt ut några postningar som jag själv kände mig ganska nöjd med. Har du själv några favoriter så får du gärna skriva om dem i kommentarsfältet (egohybris!).

Nåväl, mina bästa inlägg enligt mig:

 • När jag var med i tidningen – Inte så mycket för själv inlägget här heller, men för att jag är så nöjd med att DinaPengar.se (och Expressen) uppmärksammade mitt projekt.
 • Mosquito Exploder 2000 – Jag hatar verkligen myggor. Och på Bali är de extra illa, eftersom jag har läst både fysik och hade för mycket att tänka på kom jag på en uppfinning som skulle utrota myggorna…smärtsamt!
 • Balis übermyggor – Ett annat inlägg där jag beskriver Balis myggor som många skrattade åt.
 • När jag anlitar barnarbetare mot alkohol – …och gör en fejkad Aftonbladet-artikel om det
 • Job applying consultant engineer – Förmodligen min personliga favorit. Jag var så trött på att läsa jobbannonser och alla klyschor i dem så jag skrev det här inlägget där jag låtsades vilja anställa någon att göra det åt mig.Jag skrattade faktiskt så jag grät åt det här inlägget själv. Får man skratta så åt ett eget skämt?!
 • Skyddsombudet rapporterar – Man har ju skyddsombud på företag för att hålla koll på att ingen blir skadad. Det här är rapporten för min enskilda firma. Ganska roligt om jag får säga det själv (och det får jag, för det är min egen blogg :)).
 • Det äckligaste jag nånsin sett – Jag tror faktiskt bara att det var jag som skrattade mycket åt det här inlägget. Inlägget handlar om en död hund jag hittade på stranden och är ackompanjerat av bilder som brutalt bryter mot texten.
 • Min serie om arbetarna på Bali, inkl strandförsäljare, taxichaufförerna och servitriserna. Jag var ganska trött på dessa yrkesgrupper ett tag och gick ut hårt (men hjärtligt) åt dem.
 • Inläggen om våra upphaussade boxningsmatcher: Mayhem in the Middle East och alla de andra som du hittar här.
 • När jag outar vad jag gjorde i Thailand i februari – Jag skrev minst ett inlägg om dagen i februari men mörkade vad jag egentligen gjorde 60 % av tiden där. Enbart för att skrämma min bästa kompis.
 • Nyåret på en öde ö i Kambodja – Vääääldigt långt inlägg om en nyårsafton med 300 småkåta kambodjaner på en öde och har en massa fina bilder.
 • Hur kängurus ger punani – Min uppgörelse med turistindustrin som jag till stor del (motvilligt) var en del av under resan. Läs också inlägget om prylbögar och upplevelsesnobbar. Inte så roligt kanske men jag menar varenda ord.
 •  Jag har hittat det! – Inte så mycket för att själva inlägget i sig är så bra, men jag var så jäkla nöjd när jag skrev det inlägget. Det var sån kick att göra den här resan och det här beskriver exakt varför. Lika nöjd var jag när jag blev klar med mitt mål.

Ok, det blev lite fler än 10 inlägg…men om du inte gillar inläggen ovan så kommer du inte hitta något här för dig ändå.

För er som blivit lite förvånade över att jag faktiskt skrivit något här och undrar om jag är på gång igen så: Kommer jag säga upp mig snart igen? Nej. Kommer jag börja blogga igen snart? Njao, kanske.