Currently viewing the category: "Företaget"

Jag har anlitat en vän till min syster, Rami Obeid, för att hjälpa mig med en logotype till mitt företag Wall Cloud Productions. Jag gav honom ganska vaga instruktioner men med vissa styrningar:

  • Ska funka både på webb och print
  • Ska gärna innehålla ett grafiskt element
  • Får gärna bli inspirerad av vad ett riktigt wall cloud är
  • Snyggt och stilrent

Jag fick igår de första förslagen som jag är riktigt nöjd med, ska återkomma till helgen med vissa mindre ändringsförslag. Skulle dock vara intressant att höra era åsikter om exemplena också.

Logo exempel 1

Exempel 1

Logo exempel 2

Exempel 2

Logo exempel 3

Exempel 3

Logo exempel 3

Exempel 4

Logo exempel 4

Exempel 5

Själv tycker jag att exempel 1 är klart snyggast men jag undrar hur regn i en logo skulle tolkas. Funderar på att ha molnet från loggan i mitten på Exempel 2 istället också.

Vad säger ni?

 

Jag annonserade nyligen ut här på bloggen att jag skaffat ett ordentligt namn på mitt företag – Riolito. Det höll dock endast en kort tid då jag inte riktigt tänkt igenom det ordentligt. Jag gillade helt enkelt inte namnet efter ett tag.

Istället började jag en ny namngivningsprocess och halkade ganska snart in på Storm Chasing-relaterade begrepp då de ofta låter ganska annorlunda och för att det är ett unikt intresse jag har. Länge funderade jag på Core Punch Productions (en Core Punch innebär att man åker igenom en storm för att komma ut på andra sidan). Jag skrev upp det på min whiteboard men efter ett tag kändes inte det heller rätt. Några (framförallt tjejer) sa att namnet lät lite för hårt också, andra sa att det lät som ett träningspass.

Så jag funderade vidare och fastnade för ett annat begrepp, Wall cloud. Ett wall cloud är en del av ett stormmoln som hänger allra underst och ser ut som ett moderskepp från Independence Day (se bild) – en riktigt cool syn. Namnet har även en touch av mitt eget efternamn (Björkwall) och cloud känns dessutom ganska webbigt.

Nu ska jag skaffa en snygg logga och börja printa visitkort. Om någon känner en bra och billig logodesigner så säg gärna till!