Currently viewing the category: "Branschkollegor"

Var ute och åt med Kim Ängalid häromdan som jag haft regelbunden kontakt med sedan han flyttade till Stockholm för ett tag sen. Vi har tidigare diskuterat lite samarbeten, han är en av de intresseanmälda för Paradise Business Camp och förmodligen mest “känd” för sin sida Gserp.se som håller koll på var ens sidor ligger i Google.

Vi båda lever lite i ett vakuum utanför våra branschkollegor och har knappt några att diskutera webb och onlinemarknadsföring med, så jag tror knappt det var tyst ens när vi hade munnarna fulla med biff från Jensens Böfhus! Mycket roligt, och det påminner mig om hur kul jag tycker den här branschen är jämfört med Medtek.

Det är också intressant att höra hur olika folk arbetar och jag blev lite inspirerad av att våga mig in i lite mer lukrativa men mer konkurrensutsatta branscher. Kim har gjort två satsningar, en på tandblekning och en för webbhotell, som ni ju vet är riktigt lukrativa branscher.

Själv har jag aldrig gått in hårt på de tunga branscherna och jag är, i webbranschen, förmodligen motsvarigheten till en prärieräv. Jag går på de halvstora, men relativt lättfångade bytena och klarar av att fylla min mage. Kim, och andra, är förmodligen mer som lejon som går på det stora, svårfångade storviltet men blir rikligt belönade när de fäller bytet.

Jag tror det är dags för mig att bli ett lejon.