I samband med att jag flyttade till villa i slutet av 2018 så blev jag sugen på att börja bygga ett smart hem men det visade sig inte vara så lätt som jag trott. Om du försökt dig på det så har du kanske märkt att det finns otroligt många olika standarder, varumärken och plattformar att välja på och det är väldigt svårt att veta hur du kan bygga upp ditt smarta hem så att det blir framtidssäkert och kompatibelt även med eventuella framtida produkter du vill ansluta till ditt smarta hem.

Det jag upptäckte var att det fanns inte speciellt mycket information som hjälper just nybörjare att komma igång (men desto mer för smart hem-entusiaster) så även om jag tänkt att jag ska sluta bygga nya sajter så blev jag rätt sugen. Resultatet blev en nybörjarguide för smarta hem: SmartHemGuiden.se. Syftet med den är alltså att ge nybörjare en bra början och grundkunskap för att komma igång med sina smarta hem-projekt.

Ju mer jag grottade ner mig i området, desto mer insåg jag dock att det inte var så lätt. Det är svårt att jämföra ordentligt mellan tex olika plattformar. Smarta Hem-marknaden är faktiskt fortfarande rätt omogen trots att det är så många som satsar på den!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *