Det börjar bli lite tröttsamt att påbörja varje blogginlägg med “det var ett tag sen sist nu” men då jag skriver i snitt en gång per år så får jag väl sätta in ett script som lägger in det överst så jag slipper nämna det.

Så, hur är läget? Jodå, det är rätt bra. Min resa ner till Malmö gjorde att jag fastnade i Skåne. Jag träffade Charlotte och sen gick det snabbt. Nu bor vi i en villa i Skanör, har en liten pojke på nästan 2 år (Timo) och en flicka som kommer vilken dag som helst (beräknades igår). De senaste två åren har jag varvat föräldraledighet med konsultarbete med att arbeta med mina affiliatesajter samt att studera Machine Learning via självstudier. Min plan var ju att lägga affiliatesajterna till en hobbynivå och hitta på något annat men det blev lite haltande då jag 4 månader efter mitt senaste inlägg om inspiration fick reda på att vi skulle få Timo. Med barn förändras som bekant allt och jag har nedprioriterat karriär och inspiration för tid med honom – samt att se till att pengarna kommer in. Machine Learning har dock varit mitt steg in i framtiden, ett steg som går lite framåt och bakåt då jag ständigt brottas med att få tid till allt.

Jag har fortsatt sälja av lite sajter och har numera i praktiken bara KalkyleraMera.se/CountCalculate.com, Presenttips.se, Köpa.se och StormChasingUSA.com kvar – samt en rätt gedigen park av satellitsajter. Det är allt.

Nu under hösten har jag renoverat Köpa.se då den fört en rätt tynande tillvaro med massor av ouppdaterade produkter och trasiga länkar. Jag vet inte om jag bara slängt arbetstimmar i ett svart hål eller om jag kan rycka upp trafik och intäkter för denna sajt som jag inte lagt mycket tid på de senaste åren. Jag har bland annat jobbat med att automatisera inläsning av rabattkoder och erbjudanden (varför har jag inte gjort det tidigare?) samt helautomatisera administrationen som styr denna bjässe till sajt med över 3 miljoner produkter.

Motsvarande arbete har jag också gjort för Presenttips.se. Det har handlat mycket om automatiserande inför en ny stundande föräldraledighet men jag har också fått synergieffekter av att jobba med Presenttips.se och Köpa.se parallellt då de har en del gemensamma beröringspunkter. Således har jag även passat på att införliva rabattkoder på presenter och julklappar överallt på sajten. Inte så mycket för att aktivt driva trafik till detta utan mer för att i mindre mån läcka provision till hyenorna på affiliatesavannen.

2020 kommer jag att vara föräldraledig under en längre period men sen kommer jag att, återigen, fokusera på Machine Learning och ta det slutgiltiga steget mot att föra affiliatesajterna till en lukrativ hobby snarare än ett heltidsyrke.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *