Jo, jag vet. Min plan när jag sålde alla sajter var ju inte att jag skulle göra nya egentligen men det finns väl undantag antar jag. Sedan 3 år tillbaka har jag hållt på med improvisationsteater. Improvisationsteater är en hobby som har gått från att vara något jag knappt kände till, till ett av mina största intressen.

För dig som inte känner till improvisationsteater så handlar det om pjäser som är helt improviserade och helt utan manus. Alla repliker hittas på i stunden och ingen vet hur en scen eller pjäs ska sluta. Publiken är ofta involverad till exempel genom att ange kriterierna för en scen.

Jag började med improvisationsteater som en utmaning, mycket för att det var något av de läskigaste jag kunde tänka mig: att stå på en scen och göra något underhållande utan att ha en aning om vad jag skulle säga. Det visade sig vara riktigt, riktigt roligt och sen var jag fast.

Som vanligt när jag djupdyker i ett ämne blir det ju en webbsida av det till slut, även om det alltså inte var planen den här gången. Det fanns dock ett stort behov av en samlingssidan för improvisationsteater (eller “impro” som det ofta kallas kort) som samlade alla kurser, teatrar, föreställningar och framförallt tekniker/övningar man kan göra.

Så jag köpte domänen impro.se med ambitionen att bli Sveriges bästa samlingssajt för improvisationsteater i Sverige. Det saknas dock fortfarande föreställningar på sajten men det kommer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *