Den 9:e oktober 2015 gjorde jag mitt första utskick och la upp den första sajten till försäljning. Några veckor senare sålde jag AllergiMediciner.se och sedan var min försäljningsperiod igång. Jag sålde inte hela tiden utan snarare periodvis då jag fokuserade på försäljning. Jag började underifrån med mindre sajter och jobbade mig uppåt.

34 försäljningar senare + några domäner har jag nu sålt bort majoriteten av alla mina sajter. Det är sajter som jag känt att jag inte längre har tid, energi eller vilja att driva vidare. Det betyder knappast att jag inte trott på dem, utan bara att jag inte känt att det är jag som ska driva dem vidare.

Idag sålde jag Doha.se och avslutade därmed denna långa, långa försäljningsperiod och känslan är närmast euforisk! Det är ett jätteprojekt som till slut kommit i hamn. Jag har varit tålmodig (kanske lite för tålmodig) och inte sålt till vilket pris som helst och sålt alla sajter till skäliga priser utan att varken känna att jag fått för mycket eller för lite betalt. Jag tror också att köparna är nöjda med sina köp.

Bland de sajter jag sålt finns bland annat MittSydafrika.se (som var/är Sveriges bästa resguide för Sydafrika), BokaVäder.se och Splitta.se som båda var två av mina “stoltaste” sajter, GEcoolplaces.com (min 3:e sajt och den första som slog viralt) samt SömnUpplysningen.se som varit en kassako i många år.

Kvar har jag dock mina största sajter tex KalkyleraMera.se, Köpa.se, Presenttips.se och BoUpplysningen.se (totalt c:a 10 st). Dessa kommer jag eventuellt också sälja vid tillfälle men försäljningsprocessen för dem är rätt annorlunda. Det går inte att gå via WN.se på samma sätt och kräver köpare med lite annan budget och en annan försäljningsprocess.

Jag har lärt mig väldigt mycket på vägen under denna försäljningsprocess men om det skriver jag en annan gång. Just nu tänker jag bara vara nöjd med att detta projekt är över!

Stort tack till alla ni som köpt mina sajter. Hoppas ni lyckas bra med dem framöver. Kom gärna tillbaka och skryt om hur mycket ni tjänar på dem om några månader! Jag vill se er lyckas!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *