Efter en handfull nya försäljningar samt att jag dragit tillbaka Nätkurser.se från försäljningslistan så har jag numera endast fyra sajter kvar till salu. Detta efter att ha sålt över 30 olika sajter! De som är kvar är två sajter vars främsta värde ligger i domänadressen/domänadresserna och de andra två som är lite mer “intäktssajter”, om än med bra domäner de också.

1. Doha.se

Doha är huvudstaden i Qatar och en stad som oftare och oftare nämns då staden bland annat är den (kontroversiella) arrangören till fotbolls-VM 2022. Likt Dubai som idag är en turiststad av rang med enorma hotellkomplex och miljontals turister så satsas det enormt mycket på bebyggelse i staden – och vem hade inte velat ha köpt Dubai.se för ett antal år sedan?

Sajten i sig behöver lite kärlek i form av innehåll och marknadsföring och inlänkar för att nå nästa steg men den är lönsam med den trafik som når sajten idag. Köp den billigt idag, putsa upp den, tjäna pengar i några år och sälj den för betydligt mer när den är som hetast 2022.

Pris: 9.100 kr

Årsinkomst (2015): 1.100 kr

 

2. SkilsmässoAdvokater.se

Detta är en portfölj av domäner som inkluderar skilsmässoadvokater.se, skilsmassoadvokater.se, skilsmässoadvokat.se, skilsmassoadvokat.se, försvarsadvokater.se och forsvarsadvokater.se – en yrkesgrupp som fakturerar ett par tusen kronor i timmen för sina tjänster. I nuläget är det en adressdatabas men kan mycket väl göras om till en sajt som hjälper par med informationen de behöver vid sin skilsmässa. En process som kostar allt från en tusenlapp till ofantliga summor. Vad kan din provision bli på det? De domäner du inte själv behöver kan du sälja vidare till advokatfirmor.

Pris: 8.000 kr

Årsinkomst (2015): 5.200 kr

 

3. Bussbiljetter.nu

En enkel och lönsam sajt för Adsense-inkomster. Här har jag en väl utformad strategi och plan för hur du skulle kunna få till en kraftig ökning av trafik och intäkter och kontakterna som du behöver för att göra det. Köp den som den är, utveckla den om du vill eller ha den som en booster till ditt reseimperium. Trenden är något vikande för sajten, vilket är logiskt då jag inte satsat något på den på ett tag.

Pris: 12.000 kr

Årsinkomst (2015): 9.800 kr

 

4. Båtbiljetter.nu

Likt en stabil kryssare fortsätter Båtbiljetter.nu att tuffa på med bra trafik och intäkter. Denna php-sajt skulle kunna få ett extra lyft bara av att flyttas till WordPress och därtill få en responsiv design (vissa annonsörer avböjer annonsering pga “estetiska skäl”). Kommer VikingLine.se tillbaka till Tradetracker väntar också en ordentlig uppsving i intäkterna. Trots att det finns uppenbara brister fortsätter sajten att rulla och ge stabila intäkter. Vad skulle hända om du fixade till detta?

Pris: 20.000 kr

Årsinkomst (2015): 10.890 kr

 

Om det nu är så lätt – varför gör jag det inte själv?

En relevant fråga i sammanhanget. Om det nu finns så mycket potential och är så lätt att tjäna nya pengar, varför gör jag det inte själv. Anledningen är att jag ju håller på att fasa ut sajter från företaget och fokusera på några få sajter, ex Presenttips.se. Sajter som inte är i min absoluta fokus är en distraktion och något som håller mig från att ta nästa steg.

Dessa sajter är perfekta för dig som vill ett tydligt projekt att jobba med. Varje sajt har, trots att den rullar på, tydliga åtgärder du kan göra för att lyfta den till nästa nivå och tjäna mer än vad jag för närvarande gör. Lyfter du intäkten kan du också sälja den för mer i framtiden.

Efter en rad prissänkningar på ovanstående sajter har jag nu nått en nivå som jag känner är mer än rimlig och rent utsagt billig i sammanhanget. Jag undanber därför skambud. Nog vill jag sälja, men jag är inte desperat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *