christoffer björkwall TV4 Nyhetsmorgon

Hastigt och lustigt blev jag inbjuden till TV4’s Nyhetsmorgon igår i samband med en undersökning som säger att svenskar skuldsätter sig i allt högre grad för att köpa julklappar. Jag blev frågad om jag kunde ställa upp som julklappsexpert och tog med mig ett antal julklappar man kunde fynda för under 100 kr. Fick panikshoppa i Täby Centrum innan de stängde men blev ändå nöjd med de presenter jag hittade (detta inlägg publicerades schemalagt i samband med sändning).

Även om jag blev duktigt nervös när jag fick själva samtalet så var jag inte speciellt nervös under själva live-inspelningen med Tilde de Paula och Peter Jihde. Alla förberedelser kvällen innan (det var ju ganska kort notis) gjorde att jag var klar kl 01.00, sen snurrade förstås tankarna duktigt så jag inte somnade förrän långt senare. 2 h sömn lyckades dock sminkösen få att se ut som 7h.

Nu handlade inslaget lite mer om skuldsättning och jag fick inte ut mitt budskap kanske så mycket som jag hoppades men jag var mest nöjd att jag inte gjorde bort mig. I mitt genrep hade jag stakat mig betydligt mer.

Resultatet blev dock, besökarmässigt, otroligt blygsamt med bara 1.400 besökare. Det är sällan förstavågen som är den viktiga (de som besökar sidan på en gång) utan de som fått upp ögonen för sidan och namnet och återkommer igen och igen. Det ger också cred till sidan.

Hursomhelst var det en kul och lärorik erfarenhet. Här kan du se klippet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *