Jag har pratat länge (alltför länge) om “Wall Cloud Productions 2.0”, och om att gå från tekniker, förmodligen via projektledare och åtminstone till VD men förhoppningsvis bara ägare till mitt företag. Att sluta hålla på med nyutvecklingsprojekt (själv) och gå mer mot att växla upp verksamheten, outsourca mer och bara hålla på med det jag är duktig på.

Det har väl gått sådär.

Det är så lätt att lägga sina smutsiga fingrar i “ska bara fixa till det här så det blir rätt gjort”-projekt och så sitter man där och fixar buggar på sajter med 10 besökare om dan, ändrar till fetstil på ett blogginlägg som 5 personer kommer läsa osv. Tänker ofta på att mitt jobb hade varit lättare om jag varit lite sämre på allt jag gör, utom kanske viktigare saker. Då hade jag ju låtit andra göra det från första början.

Nu står jag förmodligen på toppen av min förmåga när det gäller Rails-programmering och kronan på verket (om än inte den mest tekniskt avancerade sidan jag gjort) blev mitt sista projekt, mitt sista släpp: StormChasingUSA.com 2.0 (1.0 var en ful, tungladdad sak i php). Nu ska jag låta asiatiska (?), bättre förmågor göra jobbet medan mina kunskaper i området förtvinar på bekostnad av nyttigare, mer lönsamma kunskaper.

Volvo-design

Jag ser på min egen webbdesign som på Volvo. Det är kanske inte apfult, men funktionellt…fast i slutändan kanske inte så lönsamt.

För att verkligen grotta ner mig ordentligt i 1.0-träsket har jag gjort designen själv också (bortsett från illustrationerna som är från Fiverr).

När det projektet blev klart så började jag göra en ordentlig analys av mina sajter och företaget i sig. Jag insåg att jag börjat tappa på en del fronter, framförallt inom SEO. Det visste jag iofs redan men utvecklingsprojekten hade stått före och jag hade halvt ignorerat problemet.

Även om tanken var att verkligen gå in i WCP 2.0 efter detta sista projekt så ser jag nu ingen utväg. Fortsätter jag göra allt själv så finns inte företaget kvar om ett par år (eller, det är inte såpass lönsamt att jag kan leva på det i alla fall). Så bli inte förvånad om mitt nästa blogginlägg är på tagalog!

Slutsatsen är väl att: man kan lära sig mycket, men det tar ett tag innan man förstår det.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *