Som jag nämnde igår så fick vi en artikel i Metro igår, både i print och online. Jag hade en vadslagning om en Chang med Oskar om hur många besökare det skulle leda till. Eftersom jag lyckats få med artiklar på detta sätt var jag ganska luttrad över hur lite det faktiskt ger. Oskar började med att räkna bakåt: Metro har 1.5 miljoner läsare osv…och gissade först på runt 5.000 besökare. När vi sen såg att placering av artikel och omnämningen av webbsidan såg ut (sida 32, webbadressen i löptext utan fetstil eller nåt sånt) så justerade han ned det. Jag tror slutgissningen blev 1.900 från hans sida och 900 från min sida.

Slutresultatet är att vi fick runt 800 besökare.

400 direkta besökare, 360 till från Google (sökning på namnet) samt 40 från Facebook. När jag och Tore var på framsidan på Metro januari 2011 fick vi runt 600 besökare till PBC-sidan. Den här gången handlade trots allt artikeln om själva webbsidan, ändå gav det så dåligt resultat! Som vanligt är förstås förhoppningen att detta ger mer effekt i förlängningen med fler Facebook-följare osv. men oavsett, är det en riktigt dålig effekt måste jag säga.

Det intressanta här är att vi egentligen hade 2.200 besökare igår. Jag trodde de kom via tidningen men glömde bort att jag lagt upp den på Existenz.se igen – där den kom med. Därifrån fick vi 1.400 besökare, dvs dubbelt så många! Då var länken ändå en av de mindre populära den dagen. Existenz ger alltså inte alltid en besökarstorm men väl en stor mängd besökare.

Edit: Verkar inte som att statistiken jag såg först var korrekt. Har uppdaterat inlägget i efterhand, det blev några hundra fler men fortfarande ganska dåligt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *