Förra året efter sommaren lade jag upp en road map med projekt jag ville slutföra. Jag hade analyserat vilka sajter jag behövde förbättra och vilka nya idéer som jag ville genomföra. Naivt nog satte jag målet till nyårsafton 2011. Tanken var i princip att göra ett projekt i månaden och det hade kanske fungerat om jag bara gjort om sajterna rakt av utan förbättringar.

De flesta sajterna i road mappen (vägkartan?) var tänkta att byggas i Rails och fördelen med Rails är ju att man kan få en massa smarta och bra funktioner som jag inte kunde göra i php. Varje projekt växte därför till ungefär 3-4 ggr den planerade storleken, vilket var korrekt ur affärssynpunkt men gjorde förstås att det drog ut på tiden. För drygt en vecka sen blev jag klar, 9 månader försenad 🙂

Den sista sajten (efter KalkyleraMera.se 2.0, Köpa.se 2.0, BokaVäder.se, MittSydafrika 2.0) att få en välbehövlig uppdatering var min viktigaste sida Presenttips.com. Den hade börjat tappa i konkurrensen och var svår att uppdatera.

När jag nu lanserade Presenttips.com 2.0 så är det alltså i Rails och jag har kunnat förbättra den på alla punkter. Sidan är cirka 2-3 ggr “större” i form av antal presenter, antal artiklar, antal ingångar osv. Den har också en massa spännande funktioner i form av önskelistor och födelsedagspåminnare. Lanseringen gick dock lite sådär och sidan led av en massa barnsjukdomar som gjorde att den kraschade hela tiden (minnesläckor) samt var otroligt långsam. Det är först nu som den börjar komma på fötter ordentligt.

För mig var Presenttips.com 2.0 också en milsten i mitt eget företag. När jag nu är “klar” med min road map kommer jag lägga mer fokus på att förvalta, marknadsföra, sälja, optimera och konsulta. Helt enkelt få ut det mesta av min hemsidespark istället för att utöka den. Mina bästa sajter är numera på en nivå jag är tillfreds med så jag ser verkligen fram emot det. Det är otroligt energikrävande att lansera projekt då det är lätt att bli helt uppslukad av dem och glömma allt annat, tex SEO.

I och med denna lansering drar jag nu en lång djup suck: Aaaaaaahhhhhhhhh……

 

 

One Response to Presenttips.com 2.0 lanserat

  1. websimon says:

    Kul att läsa om din projekt och att du nått en milstolpe. Håller med om det tidskrävande att få igång olika webbprojekt och att det mesta blir lite enklare när man framförallt behöver hålla “bollen i rullning”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *