Jag är ganska nära att fokusera om mitt företag mot mindre av vidareutveckling/nyutveckling (=månader på samma projekt) till mer mot konverteringsoptimering, admin men också konsultation och föreläsning. Innan september hoppas jag kunna lansera det sista stora projektet på ett bra tag.

I samband med det tänkte jag ta upp min vidareutbildning som jag hamnat hopplöst efter med. Tänkte börja frekventera bloggar & forum mer samt läsa en del böcker. Jag har letat runt nu på morgonen inom vissa områden och hittat dessa som jag fastnat lite för

Konsumentpsykologi

Psykologi är nog det ämne som ligger mig varmast om hjärtat. Av denna anledning känns det alltså självklart att läsa på lite mer om hur folk tänker när de köper saker på nätet.

Online Consumer Psychology av Haugtvedt, Machleit & Yalch – Verkar handla om precis det jag är ute efter. Hur folk tänker och agerar på webben.

Social Psychology of Consumer Behavior av Michaela Wanke – Socialpsykologi (hur människor agererar tillsammans) är näst anatomi det mest intressanta jag läst på universitetet. Att koppla socialpsykologi till konsumentpsykologi verkar mycket intressant.

Adsense

För några veckor sedan gick jag igenom en magisk gräns inom Adsense (mer om detta senare) men egentligen utan att ha jobbat med Adsense systematiskt. Det ska det bli ordning på. Detta är några böcker jag överväger:

Building Your Business with Google For Dummies av Brad Hill. På ett internationellt webbforum fick denna en stark rekommendatione, även av mer erfarna onlinemarknadsförare.

Google Adsense for Dummies av Jerri Ledford – Samma som ovan. I recensionerna på Amazon så skriver många nybörjare att den är för komplicerad för dem, vilket skulle kunna vara positivt. Förmodligen inget köp.

Google Adsense Secrets av Joel Comm – Verkar vara en bästsäljare i området. Är dock osäker på om det är ytterligare en “skapa en mikrosajt och casha in $$$ på Adsense”-bok eller om den går seriöst in på konvertering osv.

SEO

Jag ligger egentligen ganska långt bak i mina kunskaper inom sökmotoroptimering och här behöver jag nog den mesta kunskapsökningen. Det är ju lite vanskligt att köpa böcker inom SEO eftersom det förändras snabbare än böckerna hinner komma ut. Tänker därför fokusera mest på bloggar och forum men det skadar kanske inte att läsa.

The Art of SEO av Eric Enge

Konvertering och dylikt

Konvertering kommer jag ha högt fokus på i framtiden och jag vill få lite bra insikter inom detta område. På Conversionista.se hittade jag ett par rekommendationer som såg intressanta ut:

Don’t make me think av Steve Krug – Om konverterande design

Web design for ROI av Lance Loveday – Om konverterande design

Always be testing av Bryan Eisenberg – Om A/B-testing mm

Landing page optimization av Tim Ash – Om konverterande design

Copywriting

Syftet här är att skriva bättre texter på nätet som gör att besökarna stannar och i slutändan gör den action jag vill. Jag har sedan tidigare en riktigt bra bok om copywriting på webben: Killer Web Content av Gerry McGovern men kommer nog köpa en gammal (1920-talet) klassiker:

Scientific Advertising av Claude Hopkins

Adwords

Jag har knappt arbetat någon alls med Adwords men ska börja undersöka hur jag kan använda mig av det mot sidor som framförallt drivs av konvertering (snarare än Adsense) som tex Köpa.se. Efter lite sökande insåg jag dock att Adwords ändras oftare än SEO och att böcker inom Adwords därför ännu snabbare blir föråldrade. Istället ska jag därför fokusera på den gedigna informationen som finns på Adwords egen hemsida.

Sociala media

Jag använder mig ganska infrekvent av sociala media egentligen. Den här bloggen är, som du ser, inte så frekvent uppdaterad som jag skulle vilja, min bästa Facebook-sida har ett par hundra likes och mitt Twitter-konto har bara en handfull inlägg. Jag visste inte riktigt var jag skulle börja för att komma in i ämnet bättre. Efter lite sökande hittade jag SSWC 2010, en gratis e-bok med korta inlägg från deltagarna på SSWC 2010. Det verkar vara en bra början för inspiration.

Sist, men inte minst, kommer jag nog inhandla Tore Friskopps “Sagor från verkligheten” som jag ännu inte läst. Jag gillar starkt hans koncept av att lyfta fram misslyckanden (om jag tolkat boken rätt), ett fräscht inslag i en genre som starkt präglas av “Jag är så jäkla grym, såhär gör du för att bli lika grym som jag”.

Har du några varma rekommendationer på andra böcker? Några varningar av de böcker jag hittat?

 

4 Responses to Böcker jag funderar på att köpa

 1. Christoffer says:

  Den håller jag på att läsa på min iPad nu faktiskt. Det går dock långsamt…

 2. Maria says:

  Hej!
  Tips på SEO bok: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=146095355X
  Kolla även denna nybörjarguide om du tror du behöver det: http://mariagrip.se/seo-nyborjarguide

  Copywriting: http://www.bokus.com/bok/9789186691080/salj-det-med-ord-konsten-att-skriva-reklam/

  Samtliga ingick i kursplanen för utbildningen till Onlinemarknadsförare. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *