Brukar du ställa dig frågorna:

 • Vilket affiliateprogram ligger butik X på? Har de ens ett affiliateprogram?
 • Vilka affiliatebutiker säljer tex tandblekning, kalsonger, kontantkort?
 • Hur var det nu? Ligger Mobilglitter på Double eller Adrecord?

En googling på “affiliateprogram butik.se” ger ju ofta träffar i form av affil.se etc vilket är en bra sida men också ofta out-of-date. Butikerna byter ju affiliateprogram som jag byter hemland…

För att lösa detta åt mig själv (och åt er andra) har jag lagt in ett påskägg på Köpa.se där man numera, dolt, via sökfunktionen kan söka och hitta just detta genom att söka med sökordet “affsearch”, tex:

– “affsearch kläder” ger affiliatebutiker som säljer kläder och deras affiliateprogram
– “affsearch nelly.com” ger vilket affiliateprogram Nelly.com ligger
osv men alltid med “affsearch” först.

I princip alla affiliatebutiker från alla svenska, och de större utländska, affiliatesystem finns med. Några undantag och begränsningar är:

 • Gambling och lån finns inte med (helt enkelt för att det inte är produkter som kan “köpas”)
 • Den visar bara ett affiliateprogram (även om en viss butik kan finnas med hos flera).
 • Kategorimatchningen är bra men inte komplett (en sökning på kontantkort ger kanske inte ALLA butiker som finns).

Fördelen är dock att informationen är uppdaterad och snudd på komplett (nya butiker på affiliateprogrammen kan ta lite tid innan de kommer upp). Detta görs av ren självbevarelsedrift eftersom jag använder samma butiker och affiliateprogram själv på sidan.

Hoppas att detta kan vara till användning för er!

 

2 Responses to Påskägg till er affiliatemarknadsförare på Köpa.se

 1. Smidigt. Drev själv en affil.se klon på affiliatenytt.se för ett par år sedan men blev tyvärr ohållbart att hantera det manuellt då där var en handfull nya/ändrade program om dagen.

  Ett tips är att göra affiliatenätverken klickbara så att du tjänar någon krona om en användare bestämmer sig för att klicka på ett affiliatenätverk och registrera sig. Blir mer användarvänligt då man slipper söka efter nätverket.

  • Christoffer says:

   Affiliatenytt.se har jag också använt mig av. Kan tänka mig att det var svårt att hålla uppdaterat när man gör det bara för att hålla sidan uppdaterad.

   Den här tjänsten jag erbjuder på Köpa.se är ju egentligen en “hemlig” tjänst och inte någon huvudsaklig uppgift för sidan. Jag insåg bara att jag med några enkla handgrepp kunde hjälpa andra (och mig själv) med det och fylla ett litet hål i vardagen för andra affiliatemarknadsförare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *