En av de första sidorna jag skapade var dollarn.nu, en minimalistisk sida inspirerad av Vecka.nu som i likhet med denna gjort en sak, and one thing only: visat dollarkursen. När jag skapade sidan brukade jag själv gå in på SVT text och leta upp dollarkursen men det var lite väl krångligt så jag skapade denna sida tillsammans även med euron.nu och rantan.nu.

När sidan byggdes fick man 1 kr per klick från Ekonominyheterna via Tradedoubler och sidan blev snabbt riktigt populär. Jag tror jag som mest snittade på 1 500 besökare per dag, varav ganska många var type-ins. När Ekonominyheternas program försvann gick jag över till Adsense och fick relativt sparsamma intäkter från sidan (några tusenlappar per år). I samband med det började också konkurrerande sidor dyka upp, i slutändan fanns det nog 4-5 stycken webbsidor som gjorde exakt samma sak. Tröskeln för att åstadkomma en kopia var ju minst sagt låg.

2009 (tror jag det var) blev sidan, liksom Euron.nu, avstängd från Adsense då det inte fanns “tillräckligt med content på sidan”. Daaahhh, det är ju halva poängen!… Något år senare började Google själva visa dollarkursen redan i sökresultatet (<insert class=”low”>konspiration</insert>). Sidan höll dock forftarande en stadig besökarstatistik om än långt ifrån dess glansdagar.

I våras hörde Magnus Hansén av sig och ville köpa sidan. Jag har egentligen numera ändrat min princip till att vara mycket restriktiv med att sälja webbsidor men budet i kombination med mina egna (brister på) planer med webbsidan gjorde att jag sålde sidan ändå. Magnus har även köpt motsvarande konkurrerande dollarsidor och jag önskar honom stort lycka till med att utveckla sidan bättre än jag själv hade tid, ork eller idéer till. Det ska bli spännande att följa vad han kommer göra, den nya versionen ligger redan uppe.

 

2 Responses to Säljer dollarn.nu till Årsunda Webbinvest

  1. Christian R says:

    Inget twitterkonto?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *