Visade denna bild för mormor och hennes reaktion var..."Nämen, har de börjat ta ut båtarna!" 🙂

Jag var på en helt fantastisk resa 2009 när jag åkte till Mellanvästern i USA på en organiserad Storm Chasing-resa. Vi hade ganska tur då och fick se väldigt många olika fantastiska saker, bland annat en riktigt stor tornado. Efter denna resa skapade jag StormChasingUSA.com men hade inga större planer på att åka tillbaka igen. Det kostar ganska mycket att åka och man kan i värsta fall få jättefint väder – typ sol och annat tråkväder.

StormChasingUSA.com hade jag ganska stora planer för då det inte fanns någon meta-sida för de olika turerna. Det visade sig dock vara lite av en hästhandlarmarknad och att få äkta reviews var ganska svårt. Alla reviews var antingen betyg 10 av 10 och kändes mer eller mindre beställda av turoperatörerna eller så var det 1 av 10 och med en rejäl bashning av denna tur. När jag la upp dem blev jag kontaktad av deras advokater som hotade med det ena och andra om jag inte tog bort dessa reviews som de påstod var gjorda av konkurrenterna (vilket var fullt möjligt att de var).

Det positiva var i alla fall att PDS storm tours kontaktade mig för att få vara med på sidan och jag förhandlade till mig rabatt på en tur mot annonsering på sidan. Detta blir en betydligt kortare resa men också betydligt billigare (10 000 kr istället för 25 000 kr). Jag försöker sätta förväntningarna lågt men hoppas förstås på riktigt kanonoväder (vilket med avseende på mitt senaste projekt redan är fixat).

Sen kommer jag förmodligen göra om StormChasingUSA, i Rails såklart, till en bättre jämförelsesajt. Behovet finns och jag får bara se till att göra sidan bättre och sen börja ta betalt av de olika turoperatörerna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *