Den andra halvan av min resa gjorde jag i Dubai där jag har en annan kompis som bor, Oskar. Tanken var att bland annat jobba med en ganska annorlunda event (som jag berättar mer om i nästa inlägg) men också att till slut bli klar med Köpa.se som numera var löjligt försenad.

Dubai är förstås helt annorlunda jämfört med Sydafrika. Man kan se det som en del New York, en del Sahara, en del Disneyland och kryddat med människor från hela världen. Intressant att nämna är att det bara bor 20% emirater där, resten är invandrade! Staden har, trots sin storlek, bara 2 miljoner invånare men säkert minst lika många turister. Det är en otroligt rolig stad att jobba ifrån och bortsett från att det i princip är sverigepriser på allt så är det även riktigt praktiskt.

Det fina med att jobba ifrån Dubai är att det finns så otroligt många arbetsplatser att jobba ifrån. Det finns till exempel rena entreprenörscaféer dit folk kommer till för att jobba (tex Pavilion nära Burj Khalifa och MAKE vid Dubai Marina) och där satt vi ett par dagar. Det är också roligt att åka till lyxhotellen, beställa en snordyr kaffe och sen sitta och jobba i extremt lyxiga miljöer. Man behöver inte vara miljonär för att få känna sig som det ibland!

Även om jag jobbade nästan lite för mycket i Dubai så hann vi med en hel del trevligt också, bland annat att åka på ökensafari. Dels på en lite lugnare, naturfokuserad ökensafari men också en lite mer avancerad i Liwa-öknen utanför Abu Dhabi.

Musse pigg + Camel = sant

 

Dune Bashing - man åker ut i öknen med fyrhjulsdrivna bilar och kör upp och ner på sanddynerna. Riktigt kul, i alla fall ett tag.

 

Sandboarding. Enda regeln är att man inte ska svänga (om man inte gillar sand i näsan).

 

Dubai Marina, där jag hade lyxen att bo i en vecka. 22:a våningen...

 

Mitt ute i öknen, verkligt mitt ute, har en shejk med för mycket pengar gjort ett museum av sitt garage. Här har han över hundra lyxbilar (mestadels Mercedes förstås) i regnbågens alla färger och därtill världens största bil. Mitt ute i öknen. Vad skulle du göra om du hade obegränsat med pengar?

 

Liwaöknen

 

Leker bilannonsfotograf...

 

Ökensand

 

Allt är så otroligt vackert ute i öknen

 

Vi var på gränsen till Saudiarabien förutom min stortå som besökte Saudiarabien. Den rapporterar om ett mycket sandigt land som till mångt och mycket påminde om landet som min häl befann sig i.

 

Saudiarabien

 

Det var cirka 25 bilar som åkte ut samtidigt, organiserat av Norska sjömanskyrkan.

 

Dynerna var flera hundra meter höga och otroligt vackra var man än vände huvudet. Skulle kunna ladda upp 100 foton till men det får nog räcka här.

 

Någon som förstår det roliga i det här? 🙂 Vi var alltså ute med ett gäng norrmän.

 

2 Responses to Jobba ifrån Dubai

  1. Anders says:

    Det här inlägget gjorde mig sugen på att åka till Dubai för första gången! Kul att höra att du lyckas med kombon resa/jobba.

    • Christoffer says:

      Vad roligt! Dubai är en fantastisk stad för entreprenörer och riktigt kul att jobba ifrån också. Det ligger ju precis på vägen hem från Vietnam också 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *