Nytt kontor.

Jag har spenderat den senaste veckan på Koh Lanta som är en ö i allra sydligaste Thailand, nära gränsen till Malaysia. Ön är vitt skild från Kamala och Phuket där de sista tre veckorna spenderades på Paradise Business Camp. Kamala var mycket mer av en turistort och det var nog ingen som föredrog det över Koh Chang, men det var ju inget vi visste när vi flyttade dit.

Det positiva är dock att kontrasten blev än större och Koh Lanta stod än mer ut som en fantastisk plats efteråt. Lågsäsongen kombinerat med de senaste dagarnas stormar hade gjort ön väldigt sparsamt bebodd och mycket billigare (nästan halva priset gentemot motsvarande rum på Koh Chang).

Vi blev avlämpade av bussen på en strand och hittade strax till ett helt, helt fantastiskt ställe vid namn Bee Bees på Klong Khong (ingen relation till den stora apan). Det är en beach hut / restaurang / guest house med små celler av bord / hyddor utplacerade lite här och var. Vissa byggde på höjden och alla mer eller mindre unika. Vi gjorde det snabbt till vårt kontor och hyddorna blev lika snabbt våra “cubicles”.

Fem i solnedgång är det servitörerna mot farangerna.

Det känns verkligen som ett lugn spridit sig, det är bara drygt två veckor kvar av min thailandsvistelse och jag vet att det är här jag ska spendera resten av tiden. Jag jobbar på förmiddagarna och en bit in på eftermiddagen och sen går jag och tränar på Lanta gym (som är fyra armbågar av fem, ffa jämfört med Kamalas MT-gym). När jag kommer tillbaka till Bee Bees så har beach volleyballen precis satt igång, vi spelar till solnedgången då vi som hänger här går ner och badar.

Efter det svalkar jag av mig med en kall öl medan de sista strålarna försvinner. Ur de spridda högtalarna strömmar soft avkopplingsmusik.

Det är helt enkelt fantastiskt. Det är paradiset. Och, by God, det är mitt kontor.

Här uppe sitter jag och tar min öl efter volleyball och bad.

 

 

 

5 Responses to Koh Lanta – precis vad jag behövde

  1. jonas lejon says:

    Ooh vad härligt, ser ut som paradiset 🙂 Här i Sverige är det grått, blött och trist väder

  2. Oskar says:

    Ser riktigt trevligt ut! Det blir det nästa gång. Thaiboxnings gymmet verkar seriöst och bra också!

  3. Tysken says:

    I hate you so much right now…

  4. Kul att du gillar Koh Lanta. Särskilt inspirerande är du lever på det som jag försöker lära mig. Studerar nu turism på distans här nere sedan i Sep 10. Gå gärna med i min “I love Koh Lanta” Facebook grupp: http://goo.gl/V9VFM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *