Detta är mitt sista löfte för 2011 som jag funderat ut. Den balanserar till viss del  de relativt hårda löftena jag har satt i 1-7. Det blir också det som är svårast att mäta och underhålla men också riktigt viktigt.

Det är genom att ha roligt och att skapa fritt som jag kommit på mina bästa sidor. Det är när jag gjort nåt bara för skojs skull som jag skapat idiotiska idéer som visat sig fungera riktigt väl. Dessa behövs också, dels för att jag blir glad men också för att resultatet blir bra.

Därför tänker jag unna mig att även under 2011 freaka loss och göra mindre projekt mest för skojs skull. Ett exempel på detta är när jag satt och la in fejkade uppgifter i databasen för den lokala installationen jag hade av Privatkliniker.se, under utvecklingen. Efter att ha lagt in Hasses Fettsug i Arninge och Börjes Amningscentral i Hassela osv så fick jag en rolig idé som tog cirka 45 min att realisera.

Tänk om det fanns en person bakom hasse@fettsugen.se? Hur skulle du hans (förmodade lågbudget)-mottagning se ut? Jag gjorde sidan och la upp den på nätet och tipsade några bloggare om den.

Inom ett par dagar hade den slagit genom taket och haft över 5 000 besökare. Uppenbarligen var det inte bara jag som tyckte det var roligt. Någon twittrade om att det var ett länkbete, vilket alltså inte var fallet även om den möjligtvis kan kunna användas för länka i framtiden. Men, det känns dock ännu bättre att låta den, och andra idiotiska idéer, vara något som bidrar till lite skratt på nätet för det gör mig också gladare och i slutändan dessutom mer produktiv.

Vad lärde vi oss egentligen här? Det finns en anledning till att kreativa byråer har pingisbord, x-box rum etc i anslutning till sina lokaler. Att bara tänka på lönsamhet gör en inte lika kreativ som man blir av att leka ibland. Lek emellanåt!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *