Läste ett mycket läsvärt inlägg hos Kim. Han pratar om hur Adsense i sig inte handlar så mycket om pengarna utan mer som poäng i “bygga-hemside-spelet”. Känner igen mig otroligt mycket i det här!

När jag började för ett par år sen och tjänade $0.50 / dag ungefär satt jag och kollade Adsense-inkomsten en eller ett par gånger per dag. Tacka 17 för att jag blev glad då när jag boomade och tjänade runt $200 på en dag när Aftonbladet skrev om en av mina sidor!

Det roliga är att det inte ändrats speciellt mycket sen dess, trots att jag tjänar mångdubbelt mer. Jag kollar fortfarande min Adsense minst en gång per dag för att kolla min poäng-status. Jag kan liksom inte se det som pengar hur mycket jag än tänker på det!

Detta visar sig också i hur tråkigt jag tycker det är med andra annonsprogram som tex Affiliator och Tradedoubler som inte har ett lika överskådligt system med samma direktfeedback. Detta gör att jag gärna fokuserar på sidor där Adsense passar bäst snarare än vad som faktiskt skulle ge bäst betalt. Jag mäter också fortfarande min framgång i Adsense trots att det är helt ologiskt (Adsense står bara för c:a 60% av min inkomst).

På tal om det så går spelet bra nu efter ett par knackiga månader. Antingen är det lågkonjunkturen som är över eller så är det sidorna som är populärare. Vet inte så noga…håller ju bara kolla på poängen!

Påminner mig för övrigt om mitt inlägg om Hattrick.

 

10 Responses to Spela Adsense

 1. Kim says:

  Jag kan förstå hur glad du blev när du fick länk från aftonbladet när jag själv höll jag på att svimma när jag fick en länk från “lilla” nyhetskanalen. Helt plötsligt hade jag 500 besökare på en sida istället för 50 som den vanligtvis hade under den tiden. Jag fick inte så många poäng då men jag misstänker att det är samma känsla.

  Precis som du säger är det inte alls lika roligt att spela “bygga-hemside-spelet” med Affiliator och Tradedoubler. Jag är som tur nishad på innehållssidor och tur är väl det då man gillar adsense mer 🙂

 2. Fredrik S says:

  Intressant inlägg. Har inte tänkt på det i de banor som du beskriver. Har också en del sidor, tyvärr har ingen lyft ordentligt än.

 3. […] är inte bara jag som kände igen detta ”problemet”. Både Christoffer, Jonas Lejon och Fredrik har kommenterat på Kims blogg och Jonas Lejon har gått steget längre […]

 4. Karl W says:

  Spelet går bra nu! Vinst nästan varje dag, om än ingen bonus!

 5. J says:

  Har börjat bli sugen på att använda AdSense, men det står att man inte får använda andra reklamprogram parallellet. Jag tolkar det som tradedoubler mfl, har du synpunkter på det, och kanske lite AdSense-tips?

 6. Christoffer says:

  Kul med era kommentarer. J: Du kan absolut använda Adsense tillsammans med Tradedoubler och Double.

 7. Magnus says:

  Vad är den typiska betalningen per besök med AdSense?
  Jag har dragit mig för att använda det för att det är så himla fult rent grafiskt, men det kanske man kan göra något åt?

 8. Christoffer says:

  Magnus: Uppe tidigt, du också 🙂 Det är allt från $0.03 till $2.00. Vissa teman (lån etc) ger mycket, andra (tex humor) ger sämre. Din blogg, som är rätt generell, skulle jag mellan tummen och armbågen gissa på runt $0.20 i snitt kanske…

 9. Christoffer says:

  Tillägg, det kan vara mycket mer än $2.00 också vad jag förstått (men aldrig upplevt)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *