Vi åkte som sagt ned till Texas sista dagen och jag är nu på väg hem därifrån. Det kommer bli runt 2 h sömn innan jag åker till flygplatsen och sedan tillbaka till Stockholm.

Vi avslutade Dag 13 med en typiskt amerikansk gimmickrestaurang med Texas-tema. De hade tjurballar och skallerorm på menyn. Skallerormen var det tyvärr inte säsong på och tjurballarna smakade…inte gott. Istället åt jag en blodig 18 oz köttbit. På ett podie kunde man utmana restaurangen på deras tävling att äta en 72 oz köttbit inkl bakad potatis, sallad och tilltugg på under en timme. Klarar man det får man maten gratis. Två försökte, en lyckades men herrejesus vad de såg plågade ut. Only in America.

Den sista dagen var egentligen motsatsen till de flesta andra dagar och liknade faktiskt den första dagen allra mest. Inga direkt fina stormmoln, en lång jakt på ett undflyende moln men, faktiskt, en tornado!

Allt är inte större i Texas, i alla fall inte när det gäller tornados. Dagens tornado smög sig ner från molnet, sniffade försiktigt på marken och drog sig tillbaka till säkerheten i wall cloudet igen – allt på ungefär 8 sekunder blankt. Jag hann precis ställa ned kikaren och ta ett kort på den i horisonten.

Utöver det här hann vi se ett par spektakulära blixtnedslag, bland annat fem parallella blixtrar simultant, innan molnet dog av.

Återkommer med en sammanfattning och lite närmare beskrivning av Cloud 9 och storm chasing i allmänhet. Tack alla ni som läst, framförallt alla nya läsare. Bloggen har tredubblat i antalet besökare under dessa två veckor vilket är jättekul. Det är också riktigt roligt att så många fått upp ögonen för denna bizarra sysselsättning.

Har inte tillgång till min kortläsare så det dröjer lite innan ni får se bilden på fegistornadon. Lägger upp det här då. Ska också sammanställa ett YouTube-klipp med lite highlights från resan.

Texan Stake House

 

Detaljstudie av min mat på Texan Stakehouse. Utskurna muskler med tredje gradens brännskador från ett illaluktande djur – mmm….gott!

 

Köttätare – den här snubben satte i sig 2 kg kött plus bakada potatis på under 30 min.

 

Tornadon som bara vågade vara på marken i några sekunder

 

 

One Response to Dag 14 – Fegistornado

  1. Margareta says:

    Hej
    Jag tillhör dina nya läsare och kan förstår ivern.
    Jag var i Atlanta, Georgia i påskas då en tornado passerade. Vi stannade på hotellet norr om stan istället för den planerade utomhuskonserten i centrala Atlanta. Det var svårt att slita sig – vi stod i timmar och tittade ut på ett oväder vi aldrig sett maken till hemma i Sverige. Lycka till i din iver – jag kommer nog tillbaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *