Har läst en massa bloggar på sistone om 24 Hour Business Camp – ett event för webbentreprenörer där man i olika grupper skapar webbprojekt under 24 h. Jag önskar verkligen att jag känt till det tidigare så jag kunnat anmäla mig också, hade varit riktigt roligt!

Jag känner att jag sållat mig till listan av Sveriges webbentreprenörer efter att ha förarats en plats på Disruptives lista över webbentreprenörer och jag gissar att ganska ungefär alla, utom jag, på den listan var på 24hbc. Det jag verkligen känt att jag saknat, framförallt på Bali, är möjligheten att bolla idéer med likasinnade. Framförallt i verkligheten. Jag har kontakt med 10-20 pers någon gång i månaden via mejl, framförallt för att skicka lite länkar fram och tillbaka men det hade varit roligt att ses och göra något samarbete.

Igår var jag ute med en kompis som jobbar på ett SEO-företag i Stockholm (vilket egentligen är mer av en slump). Han hade med sig lite kollegor från jobbet som alla på ett eller annat sätt jobbade med SEO också. Det kändes lite som att komma ut ur garderoben – att helt plötsligt stå i en bar med 5-6 pers som liksom var som jag! Att såna människor faktiskt fanns i riktiga världen och gick runt på gatorna som helt vanliga personer! Skämt åsido, så är det kul att kunna prata webb med folk över en öl och inte bara på bloggar och forum.

Alla är ju potentiella samarbetspartner och konkurrenter på samma gång så det är alltid lite svårt att veta hur öppen man ska vara med saker och ting. Ett exempel på detta fenomen är ett samarbete jag har med Anton Malmberg, vi har bytt lite länkar med fram och tillbaka. Vi har ganska många konkurrerande projekt att det är lite pysslande för att få ihop byten som hjälper varandra lagom mycket utan att man för den delen hjälper en konkurrerande sida.

Så är det väl allmänt i affärsvärlden gissar jag – att gränsen mellan konkurrent och samarbetspartner är lite diffus. Jag tror det gäller till stor del även på webben.

Tagged with:
 

3 Responses to Kollegor, konkurrenter och samarbetspartners som egenföretagare

  1. Det är speciellt så på webben 😉

  2. Kristofer says:

    Varför fick inte du någon länk som de andra?

  3. Christoffer says:

    Jag vet inte faktiskt. De kanske fick hicka precis när de skulle lägga till länken eller så räckte det kanske med länkar. Det är nog bara Christian Rudolf som kan svara på den frågan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *