Ända sedan jag inte fick “det där jobbet i Danmark” på grund av bristande kunskaper i nätverk så har jag funderat på att göra ett eget nätverk hemma. Häromdan fick jag tillbaka min fina stora dator som fick en överdos av kaffe i Thailand och dessutom hade jag ju också min andra dator jag köpte i Thailand.  En bra början på ett nätverk.

Ett roligt faktum med min verksamhet är ju att den knappast genererar några kostnader (förutom tid) och tiden är ju redan nedlagd. Jag måste alltså komma på saker att köpa till firman för att skapa kostnader om jag inte ska skatta bort saker. Jag gick alltså och köpte en nätverksskrivare med inbyggd scanner och kopiator (Lexmark 1800 kr, sanslöst bra)  och en trådlös router och började nörda loss. Jag har köpt en bok som heter “Do-it-yourself Home networking projects” som liten guide. I dagsläget har jag kopplat samman datorerna, skrivaren och min externa hårddisk men jag vill fortsätta att trådlöst kunna titta på TV samt skicka musik till min stereo helt trådlöst (kanske via X-boxet). Några förslag och tips?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *