Det här inlägget har jag länge sett fram emot att skriva, jag kan säga att jag planerat det sedan jag åkte. För att förstå varför det är så betydelsfullt så måste vi gå tillbaka några månader.

Jag har ju i bakgrunden till bloggen beskrivit vad som gjorde att jag tog beslutet till att åka till Bali och starta eget företag och så. Jag har ju också berättat tidigare om olika personer som inspirerat mig och hjälpt mig med att få ordning på mål och motivation, däribland min kompis Oskar som jag ska åka och hälsa på i Dubai ikväll.

En viktig sak för att hålla sina mål vid liv är ju att man ständigt påminner sig själv om dem. Eftersom vi båda är lika målfokuserade gjorde vi det till en grej under förra året att varje morgon skicka ett kort mejl med ens mål. Efter ett tag blev detta såklart lite tröttsamt så jag skickade ett fiktivt framtidsmejl till honom.

Jag skrev mejlet som jag ville att min framtid skulle se ut, som jag ville kunna skriva just den här dagen. Detta fiktiva mejl skickade jag alltså innan jag ens bestämt mig om att åka när jag fortfarande var trött på min situation och inte hade sagt upp mig.

Jag skrev precis ett mejl till Oskar och kunde i princip klippa och klistra in detta mejl som var mer än ett halvår gammalt! Känslan av att kunna skriva detta “drömmejl” i en ganska bister livssituation och sedan några månader senare kunna skicka samma mejl får det bokstavligen min hud att knottras när jag skriver det här.

Mejlet innehåller en blandning av de mål jag ville åstadkomma under min resa, en del personliga och en del karriärsmässiga mm. Det är ganska personligt men jag har valt att återge mejlet i sin helhet för att det är så fantastiskt.

Tjena Oskar!

Läget? Allt lungan i Dubai fortfarande?

Jag tänkte bara ge lite resedetaljer för resan imorgon. Jag landar i Dubai kl 14.30 så det vore sjysst om du kunde hämta mig på flygplatsen. Jag har ju första veckan ganska tungt planerad. Har 7 intervjuer planerade första veckan!! Det var framförallt ett coolt jobb på GE Healthcare som jag är riktigt sugen på också. De verkade väldigt positiva när jag pratade med dem.

Min plan är att köra igenom dessa intervjuer och knyta lite kontakter under dessa två veckor. Sen drar jag hem till Sverige och hyr ut lägenheten lite längre, hälsar på päronen och så. Sen kommer jag tillbaka kring din 30-årsdag och börjar jobba.

Bali har annars varit så sjukt jäkla soft! Eller soft och soft, jag har jobbat häcken av mig men det har verkligen börjat betala sig. Kommer ihåg när jag åkte ner hade jag ju typ bara 4 sidor som faktiskt drog in pengar. Nu gör 15 av dem det! Känns så jäkla coolt att jag nådde mitt mål på $X / dag. Inte så mycket för pengarna som för välbefinnandet i att nå målet och att ha den tryggheten i pengarna.

Brejkade ju med hon Almiras polare i februari. Vi hade det sjukt bra men var mer som polare egentligen, lite kul att vi bara pratade bahasa hela tiden. Tanken var ju att inte binda upp mig eller nåt när jag vet att jag skulle dra men sen var vi på Double-8 för ett par helger sen och jag träffade en sanslöst vacker och cool australiensiska. Hon var här på en tvåveckors semester och det var bara pang! Hon bokade en ny resa och kom tillbaka förra helgen för fem dagar. Känns sjukt bra men lite krångligt nu. Hon jobbar ju som flygvärdinna och är ganska sugen på Dubai också så hon har börjat kolla jobb där också.

Ska ut med några kompisar från språkkursen, några av dina gamla polare och så ikväll och säga hejdå. Ska för ovanlighetens skull dricka ikväll. Bara champagne såklart! Det är fan det enda jag dricker nu. Känns bättre att dricka en gång i månaden och lyxa till det ordentligt då! Ska passa på att ta ett sista pass Pencak Silat också. Kan inte säga att det är den bästa kampsporten men är grymt bra form nu faktiskt. Har nog aldrig varit såhär smidig innan! Vi måste fan ta en revansch i Dubai efter de försmädliga förlusterna på Åland förra året 🙂

Hursomhelst, måste sticka nu. Ska bli grymt kul att ses igen! Du måste berätta mer om din promotion också!!

Anda tempan

Christoffer

Nu är det lite småsaker som skiljer sig. Jag är inte längre intresserad av att jobba i Dubai så intervjuerna är planerade i Stockholm istället, det är inte lika många och inte på GE Healthcare men minst lika bra. Jag dricker heller inte champagne de få gångerna jag dricker, jag dricker fortfarande öl.

Den största skillnaden är väl att jag inte var singel när jag åkte så delen om kärlekslivet är ju inte direkt applicerbar men motsvarigheten är minst lika bra. Det sociala var inte heller så bra som jag skrev om. Det blev aldrig någon Pencak Silat tyvärr….och jag landar kl 05.30, inte 14.30.

Ett urval av saker som stämmer: hela faktumet att jag faktiskt varit på Bali och jobbat med hemsidor, faktumet att jag kommer och hälsar på Oskar, att jag är där på hans 30-årsdag, mitt mål med hemsidorna, mitt mål med drickandet, faktumet att jag gått språkkurs och kan konversera på indonesiska, faktumet att jag är i bättre form, faktumet att vi ska ha en återmatch, samt faktumet att jag har en intervju på ett medicintekniskt företag.

Än en gång, jag skrev det här mejlet innan jag ens bestämt mig för att åka, när hemsidorna bara var en hobby, medan jag fortfarande var miserabel över min livssituation och medan hela den här resan bara var en ganska avlägsen dröm.

Tagged with:
 

2 Responses to Ett brev

  1. Vad inspirerande! Det visar verkligen att det ar upp till var och en att bygga sin lycka och framtid.

  2. Jakob says:

    Inspirerande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *