Det är ju många som varit avundsjuka på mig för vädret jag haft de senaste sex månaderna. Jag har inte alltid hållt med men ni ska definitivt vara gröna av avundsjuka på mina senaste sex dagar i Sydney. Maken till perfekt väder har jag aldrig varit med om.

Tänk dig en perfekt sensommardag, du vaknar upp och du anar solen i ansiktet när du går ut på balkongen/trädgården. Den friska luften och påtagliga svalkan i luften kombineras till en väderbrygd perfekt att avnjuta morgonkaffet till.

Du klär på dig en t-shirt och kilar ner till en milsvid, otroligt vacker stadspark nere vid vattnet. Det svalkar men kaffet i magen värmer. Innan du går innanför portarna hittar du ett café som får dig att påminnas om hur cafén brukade se ut. Du beställer en efterlängtad ostmacka, en till kopp riktigt kaffe och en underbar chokladmuffins.

Fågel och lurviga ben

En av många nyfikna besökare i Botanical Garden – lägg också märke till fågeln

Du tar allt i en liten vit papperspåse och går över till parken. Där sparkar du av dig skorna och sätter dig under en palm, på gräsmattan bredvid fontänen. En tant går förbi med sin hund och ler åt dig när du tar första tuggan på ostmackan. Solen går precis upp bakom skylinen när du läppjar kaffet. Det börjar bli riktigt varmt i luften när du lutar dig tillbaka och börjar läsa din favoritbok.

Botanical garden

…och sparka’ av sig båda skorna

 

Någon timme senare inser du att du somnat ifrån boken på gräset. Du går en promenad i parken och varenda steg får dig att tro att du kommit till en ny park och en ny stad. Varenda sväng ger upphov till nyfiket utforskande. I en dunge hittar du ett nytt café där du sätter dig vid dammen och försiktigt testar den lokala Ginger Beer – en sorts ingefärsläsk som lämnar en härlig stickande känsla bak på tungan.

Röd ros

När klyschan “att ta sig tid att lukta på blommorna” blir sann

Du avnjuter de sista dropparna av läsken på vägen bort till operahuset som ligger dikt an med parken. Ryktet om byggnadens storslagenhet är inte överdrivet. Det är en byggnad som inte lämnar en oberörd, framförallt inte med vackra Harbour Bridge i bakgrunden.

Operahuset Sydney

Operahuset och Harbour Bridge

Sen går du tillbaka till parken igen och hittar en annan del av den botaniska trädgården. Du hör ett mystiskt ljud från träden och tittar upp. Först förstår du inte vad du tittar på, sen vet du inte om du ska bli förskräckt eller exalterad. Jag valde det senare men det berättar jag mer om lite senare.

[poll=5]

 

Tagged with:
 

2 Responses to …och han tog av sig sin kavaj

  1. Ahhhhhh-sommar´får nästan använda solglasögon´för att läsa det där!Snyggt! MVH Gladiatan

  2. Ryms det fler därborta?Förmodligen varmare än här´på Bali?Hettan dallrar i luften-torka!Hur har ni det där?MVH Gladiatan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *