Hej,

Om du undrar varför bloggen varit nere i ett par dagar nu är det för att mitt webbhotell återigen blivit hackat och saboterat. Jag och ett hundratal andra kunder har svurit oss blå i tre dagar. Detta är alltså andra gången på några månader och om jag blev duktigt arg förra gången blev jag helt vansinnig denna gång.

Detta dels för att Proinet (webbhotellet) inte lärt sig något av förra gången de blev hackade och dels för att jag inte själv bytte webbhotell förra gången. Nu gjorde jag det på direkten när jag hörde rykten om att de blivit hackade, men såna förflyttningar tar lång tid. Vissa sidor som Presenttips.com har hamnat nånstans i ingenmansland och trots att alla andra sidor är uppe är den fortfarande nere.

Detta är det ordentligt sorgliga i historien. Hotellet hackades natten till Alla Hjärtans Dag och sökte man på “alla hjärtans dag” på Google låg jag som #2. Detta hade veckan innan bidragit till ett ordentligt drag kring sidan. Jag hade ett All Time High för sidan dagen innan!

Efter att ha lagt ner min själ i detta i 3 mån och därtill 2 år och innan, skulle jag nu verkligen få fira en ordentlig triumf. Allt pekade mot att jag skulle få min bästa dag någonsin. Någonsin! Bättre än när jag kom med i Aftonblader, bättre än när jag var med på Digg.com. Och så kraschar allt…

Uppgång och fall

Förbannade jävla snorungar till hackers, förbannade jävla Proinet och förbannade mig som inte bytte innan.

Länkar:

 • Gamla webbhotellet: Proinet.se
 • Nya webbhotellet: Binero.se
 • Forumtråden på WN.se där vi har svurit oss blå
 • Artikel i IDG om händelsen
 • Min kommentar på bloggen Stormrik där jag så sent som några dagar innan kraschen rekommenderade Proinet och att jag var medveten om riskerna.
 • Mitt inlägg förra gången de blev hackade
Tagged with:
 

11 Responses to Webbhotellet kraschade igen

 1. Geccod says:

  Fan vad frustrerande. Jag ser verkligen inte det roliga i att förstöra för andra sådär.. Det finns idioter till allt.

 2. edion says:

  Hejsan!
  Jag ligger också hos Proinet och håller emd dig om att hur kan man på så kort tid bli utsatt för vad jag kan förstå samma typ av attack och få allt sänkt igen. Jag ligger dock kvar hos dom men håller på att styra om lite så att jag ska kuna komma åt viktiga saker som mail och annat. Skulle vara intressant att höra om ditt nya hotell om en tid och vad du ahr för intryck av det. Är lite inne på att byta men får se ger dom en chasn till att inte fucka upp allt.

 3. Christoffer says:

  Proinet är ju utsatta för en hatattack av någon/några som verkar ha en koppling till ägarna av hotellet. De har ju verkligen gått in för att förstöra för företaget. De hackade ju till och med deras telefon (IP-telefon) så att de gav fel information till de som svarade.

  Däremot har Proinet skött sig utomordentligt uselt när det gäller att informera sina kunder och att se över sina säkerhetsrutiner. De har inte lärt sig någonting sen sist då det var exakt samma problem.

  Jag ser inga tecken på att detta inte skulle hända igen. Script-kiddiesarna är kvar, de hatar fortfarande Proinet, Proinet kommer inte bli duktigare på säkerhet och de kommer inte heller ta en 101-kurs i kundrelation.

 4. SNTS says:

  “Jag ser inga tecken på att detta inte skulle hända igen. Script-kiddiesarna är kvar, de hatar fortfarande Proinet, Proinet kommer inte bli duktigare på säkerhet och de kommer inte heller ta en 101-kurs i kundrelation.”

  Och snåla hemsideägare kommer inte lära sig att man får vad man betalar för…

 5. Stormrik says:

  Fasiken det där suger verkligen! Att man har jobbat hårt under så lång tid och webbsidorna ökat i besökare för att sedan ska allt krascha… Lider med dig!

  Hoppas inte något sådant händer på Binero. Binero har varit riktigt snabba på att svara på frågor, lite imponerad på dom. Har dock inte riktigt provat denna webbhotell tillräckligt länge för att kunna ge en recension än. Men det kommer!

  Ser förresten i diagrammet att du har få en hel del besökare senaste dagarna innan kraschen, hur har du lyckats med det?

 6. Christoffer says:

  SNTS: Kul att du läste inlägget också. Då hade du kunnat läsa att jag förebrådde mig själv för att inte ha bytt i tid. Att jag har bytt och att jag refererar till en tråd på WN.se där kommentarer som dina blivit diskuterade in absurdum.

 7. SNTS says:

  Christoffer:
  Jag menar att Binero också är ett webbhotell för snåla.
  Om min lön, och därmed mitt liv, helt beror på om ett webbhotell är fungerande eller inte skulle jag aldrig välja webbhotell med plånboken.

  Bli inte förvånad om Binero helt plötsligt ligger nere i några dagar om ett år eller så. Då de har blivit tillräckligt stora och intressanta för script-kiddiesarna.

 8. Christoffer says:

  Det kan ju i princip hända varje webbhotell om man har otur. Proinet har ju dock en förföljare och det bådar sällan gott.

  Gillar Binero såhär långt men deras kontrollpanel är lite jobbig. Ingen biggie direkt…

  Jag har jobbat ganska hårt med att marknadsföra sidan (dels SEO och dels vanligt) och höja utbudet av kärleksgåvor. Den bidragande orsaken blev att jag låg högt på Google på “Alla hjärtans dag”.

 9. Stormrik says:

  Såg att den populära webbsidan “Hur jag blev rik” har tappat väldigt många läsare på sistone. Har för mig att han hade Proinet också.. Kan inte vara kul för honom.

 10. Christoffer says:

  SNTS: Det kan du förstås ha rätt i. Det är väl egentligen en fråga om var man vill lägga kostnaden för det. Binero (och Proinet) uppfyller alla krav jag har på prestanda, bandbredd, utrymme mm. vilket jag ser som påtagliga saker man kan bedöma ett webbhotell för.

  Ett dyrare webbhotell är ju förmodligen säkrare än ett billigare men jag betalar inte några tusen extra om året för denna förmodade säkerhet. Man måste ju ändå lita på att hotellen förhåller sig med en grundläggande säkerhetsnivå.

  När sedan Proinet utsätts för illvilligt sabotage är ju risken än högre. Då handlar det inte längre om några script-kiddies som letar efter lättaste intrånget utan en riktad attack. Detta plus att Proinet sen inte uppdaterar säkerhetsluckor ordentligt (kanske ett tecken på ett lågbudgethotell?) gör ju det hela ohållbart.

 11. Fredrik says:

  Hej Christoffer

  Roligt att följa dina äventyr ute i världen. En fråga: vad var det som gjorde att du valde just Binero?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *