Jag har kommit på en uppfinning som kommer göra mig mycket rik och mycket förnöjd! Jag kallar den Mosquito Exploder 2000 och den kommer att förändra våra liv.

Bakgrund: Det borde inte ha undgått någon läsare hur mycket jag hatar myggor. Enligt min mening fyller de ingen som helst funktion för den här planeten utom att jävlas och borde förintas snabbt och smärtfyllt. Denna uppfinning skulle åtminstone uppfylla det senare.

Teori: En resonansfrekvens är en frekvens vid vilket något vibrerar i takt med en viss signal. Tex, när en operasångerska når höga C (en viss frekvens) börjar glasen på middagsborden vibrera (dvs resonera) med samma frekvens, som förmedlats via ljudvågorna. Har hon tillräcklig styrka (amplitud) på rösten spricker glasen. Det känner du till, va?

Myggornas surr kommer ju från att vingarna slår med en viss takt, eller rättare sagt en viss frekvens. Samma frekvens som vingslagen. Ljudet som uppstår är just denna (hörbara) frekvens.

Implementation: Min tanke är att bygga en sorts ljudpistol som man kalibrerar på deras förbannade vinande surrfrekvens. Man riktar ljudpistolen mot myggan med samma frekvens och låg amplitud. Den ger först ut en resonansfrekvens som myggan inte riktigt märker (den flyger ju med samma). Det är då det fina kommer in, istället för att myggslagen orsakar ljudet låter man ljudet orsaka myggslagen! Förstår du?

När man sen trycker in avtryckaren stiger amplituden på ljudet dramatiskt (tex 1000 ggr) tillsammans med ett hopp till en mångdubbel resonansfrekvens (tex 4 ggr). Myggan kommer då uppleva det som att dess vingar automatiskt slår 4 ggr så snabbt och 1000 ggr starkare. Vingarnas leder och muskler slits sönder och innan den ens hunnit träffa marken dör myggan en kvalfylld död med ett PLOPP.

Konklusion: Det som gör Mosquito Exploder 2000 till en så fantastisk produkt är att man vänder ett av myggans egna irritationsmoment (surret) till dess egen fiende. Sättet att avrätta myggjäveln blir också fantastiskt tillfredställande under en sömnlös natt.

En annan fördel med Mosquito Exploder 2000 är att man kan fånga myggor i flykten, i luften vill säga. Man skulle också kunna utrusta produkten med en sensor inställd på myggors surrfrekvens (gissningsvis runt 10-20 kHz) så att man kan upptäcka, och avrätta, myggan utan att ens se den.

Var kan man köpa den: Sommaren 2008 hittar du den på Teknikmagasinet, CoolStuff eller Galne Gunnar efter att jag sålt rättigheterna för många, många miljoner.

Appendix A – Illustration

Beskrivning av Mosquito Exploder 2000

Appendix B – Konkurrenssituation för produkten

Det finns produkter på marknaden som ligger i nivå med Mosquito Exploder 2000. De närmaste produkterna torde vara Bug Buster och Insektsdräparen.

Konkurrerande produkter: Bug Buster & Insektsdräparen

Bug Buster (149 kr) är en sorts dammsugare som suger in myggor och annat kryp i ett rör. Den har fördelen att man även kan fånga andra djur. Eftersom insekten fångas levande kan man välja om man vill gå Mengele på den eller inte. Räckvidden och möjligheten att fånga myggan i luften finns men är begränsad.

Insektsdräparen (89 kr) är ett sorts tennisracket som dödare myggan mha elektricitet. Den har också möjligheten att fånga myggan i luften och det bör erkännas att metoden är hyggligt tillfredsställande också. Produkten saknar dock den sköna ironin i att ta död på myggan pga dess eget surr.

Pga Mosquito Exploder 2000:s unika egenskaper och högteknologiska sammansättning bör man kunna prissätta produkten ovanför dess konkurrenter. Ett rekommenderat pris väljs därför till 299 kr.

Målgruppen bedöms vara främst män mellan 15-30 år samt webbmasters i tropiska länder som upplever en viss otillfredställd känsla för att DE FÖRBANNADE JÄKLA MYGGEN STICKER DEM 15 GGR I SÖMNEN SÅ ATT DE VAKNAR AV KLIANDET OCH INTE KAN SOMNA OM!!!

Appendix C – Rekommenderad läsning

Läs också mitt tidigare inlägg om vad som gör (tropiska) myggor till en förbannelse utan dess like.

 

Tagged with:
 

13 Responses to En uppfinning som utrotar myggorna…smärtsamt

 1. Calle says:

  Årets midsommarklapp!

  Du har inte dessa plågoandar att tacka för att du kläckte idéen? Det här låter så knäppt att det nästan måste ha uppfunnits mitt i en sömnlös natt fylld av kli. Har denna insekt sig själv att skylla för sin ståndande undergång?

  Fördömt bara att en konkurrent redan har hunnit döpa sig till “Buster”, en term som ger helt galet höga utlsag på känslometern.

 2. Mamma says:

  Hej Son,

  Mordiska tankar men jag ser civilingenjören i Dig mycket klart.
  Undrar om Du kan få patent på produkten…Kör på.
  En mycket enklare varian, på Bali kan man nog köpa det för ca 5 battar (eller vad det heter) en tygbit att hänga runt sängen…ett tropiskt myggnäs, sas. …..

  Egen medicin smakar bäst…så är det bara så på dom j….a bara!

  Kram
  Ma

 3. Erik says:

  Kalasbra idé! Berättade om den för några kursare som tyckte du skulle lansera den på allvar. Lite senare under dagen fick jag ett meddelande om att Mythbusters hade slagit fast att historien om operasångerskan var en myt. Lite ironiskt, iom att de angav historien som “Busted” 🙂

 4. Poor me says:

  Låter som något jag skulle köpa! För tillfället förlitar jag mig på insektsdräparen, och även om det är en ganska kul grej är det lite jobbigt när det luktar bränt efter att man har gått några ronder mot en geting och slutligen vunnit.

 5. pernilla says:

  hmmm. jag tror fortfarande att “tennisracketen” är min personliga favorit. det är så galet tillfredsställande när man hör myggen poppa och spraka när man får in en riktig backhand. men lycka till med uppfinningen. skulle du kunna utveckla det vidare till att innefatta utrotning av kräldjur på något vis?

 6. Filip says:

  Myggor känner ingen smärta.

 7. Christoffer says:

  Jag skulle gärna haft tennisracketen här nere också. Det är sannerligen en potent konkurrent. Varför kan inte strandförsäljarna sälja dem? Hmmm…förmodligen för att de väntar på ME 2000!

  Calle: Tacka blodsugarna? Ohh, det vore en ödets ironi om jag skulle bli multimiljardär på ME 2000. Att jag skulle bli beroende av dem för att tjäna pengar. Hemska tanke.

  Filip: Sånt får du inte ens skoja om. För du skojar väl!? Smärta eller inte. Skräck måste de väl ändå känna!!

  Erik: Det kanske är en myt men teorin bakom stämmer.

  Det bör kanske förklaras att jag gjorde mitt exjobb som till viss del handlade om resonansfrekvenser. Vi resonerade då vattenmolekyler med laserljus från en vanlig diodlaser. Tänk om man skulle kunna koka (=vibrera vattenmolekylerna mkt kraftigt) myggan inifrån med resonansfrekvenser…

  Jag kanske inte tänker tillräckligt storskaligt förresten. Borde man inte kunnat hacka sig in i någon annan spionsatellit som flyger där uppe och låta dem skicka ut en Goldeneye-ljudfrekvens över hela jorden och utrota dem en gång för alla. Mu ha ha ha <---- Diaboliskt skratt. Hmmm...börjar få ett starkt sug av att raka av mig håret. Skaffa mig en vit katt att ha i knät, samt en ögonlapp.

 8. ROlign says:

  Lämna myggorna ifred!
  Vet du hur mkt skit dom får gå igenom varje dag? Om du bråkar med myggorna, bråkar du med mig med.
  Lämna dom ifred :'(
  skämt åsido.

 9. Karl W says:

  Inte hört talas om mygljus eller mygspiraler? Fungerar bra och är nästan gratis, hoppas jag inte förstörde din väg till rikedom nu! (De effektiva sprialerna säljs ju dock inte längre i sverige, är säkerligen miljöovänliga och vi alla gillar ju ansvarstagande och innovativt entreprenörskap.)

 10. Christoffer says:

  Karl W: Jo, men jag vill inte sitta och andas in giftig rök i mitt rum. Av samma anledning vill jag inte använda myggklet på kroppen (högst onyttigt). Slutligen, hur roligt är det med myggspiraler egentligen?

 11. Hazzel says:

  Det är en grymt rolig idé! Alla teknikintresserade skulle vilja ha en! Det skulle kanske kunna användas än mer (människo-)nyttigt – vad sägs om att eliminera malariamyggor från hela byar? Lyckas du med det kan du sova gott om nätterna som följer. Det finns dock några som utvecklar en liknande idé, men använder ljus istället för ljud: http://www.cnn.com/2009/HEALTH/03/16/MOSQUITO.laser.weapon/index.html?eref=rss_topstories

  Ganska häftigt, deras laserpistol mot din ljudpistol.

 12. Hazzel says:

  hm, ok. Provar med denna så länge istället: http://www.cnn.com/2009/HEALTH/03/16/mosquito.laser.weapon/

  (Tog mig friheten att skriva om dig och din ide på min sida förresten, hoppas det är ok)

 13. Christoffer says:

  Hazzel: Låter jäkligt intressant, men länken fungerade inte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *