…nästan skrek min kompis Manuel något förskräckt när fredagens arbetsdag började närma sig sitt slut. Han hade mycket svårt att förs…han kunde inte över huvud taget förstå hur man som människa, en man, på en fredag, utan livshotande leverskador…inte drack öl efter jobbet på en fredag. Han hade läst i obskyra tyska skvallertidningar om något som hette vita veckor men i hans begreppsvärld var sluta dricka något man gjorde när man låg begravd i den tyska myllan.

Slutsatsen är ganska enkel. Spritkontot är sitt eget konto. Det som går in där kommer inte ut igen. Det man spenderar där får man väldigt liten ROI på. Dagen efter man gjort bokslut på spritkontot kan man inte jobba. Jag har helt enkelt inte råd att festa. Än. Mitt mål är att jag ska ha nått mitt första mål på nyår. Då ska jag fira. Ska jag festa, ska jag dricka champagne!

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *