…mejlade min kompis Dommie till mig. Det var helt rätt sak att skriva till mig. Just då. Just där. Jag hade tänkt igenom allt om och om igen och kommit fram till fyra alternativ som jag kunde tänka mig den närmaste framtiden:

  1. Flytta till en billig by i ett billigt land och göra dyra hemsidor
  2. Flytta till Dubai och tjäna storkovan tillsammans med min kompis Oskar
  3. Flytta till Tyskland eller nåt annat stort europeiskt land och göra karriärsinriktat ingenjörsjobb – ungefär det jag hade tänkt göra i Danmark
  4. Stanna kvar i Stockholm men jobba på ett företag som lät mig åka till alla dessa platser ovan i jobbet

4:an föll bort eftersom jag inte kunde förmå mig själv att söka jobb i Stockholm. Det fanns ingen logik för att jag inte kunde förmå mig själv, men å andra sidan heller ingen vilja att göra det.

3:an föll bort eftersom jag insåg under en diskussion att jag inte visste om jag ville starta upp ett liv i en ort där jag inte kände någon. Utan en självklar community.

2:an föll aldrig riktigt helt bort men 1:an kom ivägen när jag fick mejlet.

3 500 kr för en flygresa t/r till Phuket. På ett lagom stort jordklot är Phuket i princip runt hörnet till Bali. Det kändes som det löste mitt sista problem, och gav mig den sista nödvändiga knuffen, när det skar ner min resebudget med en tredjedel.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *