Kara dagbok,

Sist vi sags var jag i Monteverde, Costa Rica och dar befinner jag mig fortfarande. Detta ar faktiskt en andra version av denna dagboksanteckning. Det Costaricanska elverket valde att stanga av elen mitt under mitt geniala komponerande.

Jag pluggar alltsa fortfarande spanska, forra veckan var dock inte alls lika rolig som forsta veckan. I alla fall inte i skolan. Spanskan ar inte alls befriat fran irregulara verb, 17 verbformer och trettielva satt att saga samma verb (om man over huvud taget kommer ihag det). Detta fick jag lara mig denna vecka. Jag kan fortfarande inte fora en normal konversation med min familj. Mamman pratar for snabbt (en ohyggligt otrevlig egenskap som jag aldrig skulle utsatta nan annan for!), pappan pratar om absolut ingenting men dottern ar ju som sagt rolig att prata med. Jag har helt sonika adopterat henne som stallforetradande lillasyster.

Forutom spanskan har det varit en rolig vecka.

Mandag: Jag spelade fotboll med ett par amerikaner i, bokstavligt talat, ett moln. Vi kunde inte ens se de andra spelarna pga molnet. Till min stora besvikelse var inte moln gjorda av ett bomullsliknande, sott, hoppvanligt material utan var liksom…blott!

Tisdag: Den storsta grejen har i Monteverde ar nat som heter Skytrekking. Man aker ivag till ett berg som har en massa metallinor uppspanda over diverse dalgangar och sa. Sen klanger man sig fast pa en liten Indiana Jonespryl och hangrullar over pa andra sidan (se foto). Grymt roligt! En bana var 300 m over tradtopparna, en var pa 40 sekunder, en var (saklart) genom ett moln (man kunde inte se var man akte!). Den roligaste var dock genom typ en tunnel bland traden. Det var som att aka lian!

Onsdag: Vaknade, at bonor och ris. Det regnade efter skolan sa jag lag hemma i sangen och smafes lite under tacket (400g bonor, 4 koppar kaffe och cirka en halv ananas om dagen).

Torsdag: Akte pa en ridtur som var riktigt tuff. Inte bara fick mina benmuskler en tur som heter duga, vi klattrade aven ner till ett litet vattenfall (de har nastan mer vattenfall an bonor har) och sag pa vacker solnedgang. Det ar lite lustigt har, solen gar ner kl 6.30. Da langtar jag hem. Pa kvallen gick vi ut och tog en ol.

Helgen: Jag var i princip forberedd pa att aka pa en helgtur for mig sjalv men jag hangde pa ett gang underariga amerikaner och det visade sig vara ett riktigt bra val. De hade en forplanerad tur med guide. Vi akte till en livs levande lavasprutande vulkan som gar under artistnamnet Arenal. I ett billigt hotell vid botten av denna vulkan rullade vi in pa fredagkvallen.

Lordagen var valdigt intensiv. Som ansvarstagande och respektabel 25-aring sa tog jag sjalvklart hand om och uppfostrade mina 17-ariga medresenarer fran North Carolina. Det gick bra i ungefar 15 minuter, sen gick vi ut och fangade giftgrodor i skogen utanfor hotellet. Darefter plockade vi upp ytterligare ett par minderaringar och akte ut till en flod, inte for att forsranna, snarare for att flodsofta. Flodsoftning gar ut pa att man har tva sma batar och sa puttrar man ivag pa en flod, smaskar lite exotiska frukter, tittar pa lite djur (apor, sengangare, iguanas, krokodiler) och far solbranna pa knana (om man glommer smorja in dessa.

Darefter paddlade vi in till ett stall och klev upp pa hastryggen igen. Ungefar samtidigt borjade det regna vilket hade kunnat ses som nagot negativt. Istallet var det sjukt roligt! Det borjade ganska sa signifikativt med att en hast sket en av mina medresenarer over hela benet nar hon var fastklamd. Darefter, galopperade vi genom lerpolar och skvatte lera och hastskit over hela oss. Nar vi skulle ta oss over ett ganska valfyllt dike orkade inte min hast med mig och kastade av mig i diket istallet. Jag borjade saklart asgarva aterigen. Sadar fortsatte det, alla utom en kastades av vid nat tillfalle. Mindre kul blev det nar sanden i leran torkade lite och la sig tillratta pa mina innanlar. Samma innanlar som gnuggades mot hastryggen nar man travade. Jag vagar inte ens beskriva smartan som jag uthardade nar vi sedan kastade lasso och red over valdigt kuperat landskap. Roligt, kallt och smartsamt.

Vi at middag medan solen gick ner over vulkanen och akte sedan till ett par varma bad och kurerade vara svart slitna kroppar. Tillsammans med en sengangare vi nastan korde over sag vi lavan puttra ut ur vulkanen. Inte mycket, men tufft var det.

Istallet for att fa mina 17-aringar att bete sig som vuxna manniskor sa blev ju jag 17 igen. Pa sondagen fortsatte vi darfor med att gomma giftgrodor i varandras kalsonger etc. Sen akte vi till ytterligare ett vattenfall. Mitt forna forstand var som bortblast nar jag simmade i strommarna runt vattenfallet, klattrade pa hala stenar in under vattenfallet och riskerade liv och lekamen nar vi klattrade i forsen. Det sistnamnda var speciellt roligt.

Mindre roligt var hemresan. Costa Ricanska vagar ar mer perforerade an San Marinos malmaskor. Var forare hade dessutom rallyambitioner och svangde hej vilt mellan halen i vagen men lyckades anda traffa de mesta anda. Detta pagick i 4 h.

En rolig vecka alltsa. Den har veckan blir betydligt lugnare och betydligt billigare hoppas jag. Nasta vecka borjar fotbolls-EM…mmmm….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *