Just nu sitter jag pa jobbet och lyssnar pa marschmusik. Inte i horlurar eller via nan gemensam stereo utan livemusik. Precis utanfor mitt foretag residerar ett hundratal soldater i en militarbarack som lite nu och da ovar upp sig infor hogvakten vid presidentpalatset. Kanns lite oststatskitsch!

Annars ar det inte lika mycket festande nu som innan, jag har tagit det lugnt bade sondag, mandag och onsdag! Far se om jag kommer ihag hur man gor nu nar vi ska ut ikvall.

Dagarna spenderar vi annars med att hanga pa nat av cafe/olstallena kring campus dar jag bor. Det var ocksa vad vi gjorde igar nar jag och Arturo hade varit och atit. Jag hade atit en oljemarinerad, frityrsmet med kycklingsmak och dartill lite stekflottsas och nagra riskorn.

Som brukligt gick vi och kollade laget pa Sole som ar ett av olstallena. Vi spelade som vanligt lite fotbollspel och tog det lugnt i storsta allmanhet. For inte helt ovanlighets skull kom det fram en beskedlig, liten slovak och borjade prata med mig. Han sag uppenbart glad ut och borjade prata en massa slovakiska. Eftersom mitt slovakiska ordforrad mestadels bestar av ord som antingen kretsar kring det varma vadret eller kring att bestalla nat att dricka sa forstod jag att han tankte kopa nat att dricka at mig och Arturo. Fint, tyckte jag och han sprang ivag. Folk bjuder fram och tillbaks hela tiden och manga tycker det ar kul med lite utlanningar sa det var inget konstigt med det.

Han kom tillbaka med tva val tilltagna vodkadrinkar (det har var alltsa kring middagstid) som han gav till mig. Vi bjod in snubben till att spela och han var uppenbart exalterad over nagot. Nar han sedan fragade vad jag hade for telefonnummer borjade jag ana att han kanske inte alls var ute efter att bli polare. Nar han sedan kilade ivag igen och sa nat ytterligare pa slovakiska som jag forstod som ytterligare en drink tackade jag vanligt men bestamt nej.

En slovakiska som suttit bredvid och lyssnat och hjalpt oss oversatta, berattade nar han gatt ivag att han fragat om jag ville hanga med honom in pa toa! Nar han sedan kom tillbaka hade jag skaffat flickvan och satt med armen om min nyvunna karlek oversattarslovakiskan som lika vanligt men bestamt papekade att vi var sa kara sa…

(Nu skjuter soldaterna salut utanfor for ovrigt)

Slovaken blev lite ledsen nar hans drommar om Skoda, vovve och betonghus gick i kras och vi stannade inte kvar for att hora fortsattningen.

Lite laskigt, lite smickrande men ganska roligt. Kvallen spenderade vi annars med att sitta 8 grabbar i ett rum pa 5 kvadratmeter och sag pa film. Lite gay det ocksa.

Jag har for ovrigt fatt en ny rumskamrat som ar betydligt lugnare an den forra. Han kan knappast nan engelska och sover tystare an en fjader pa valium men jag ska anda flytta till ett singelrum. Min gamla adress kommer dock funka lika bra eftersom brevladorna ar oppna.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *