Hej igen

Visst lever jag och som jag gor det! Allting har borjat kanon eller atminstone ganska kanon.

Sahar langt kan jag saga tre saker om Slovakien. Det ar coolt, billigt och VARMT. Jag tror det ar typ 35 grader eller nat och ingenstans finns det luftkonditionering. Det ar nastan svart att fa tag pa luft. Inte ens foretaget jag jobbar pa har luftkonditionering och det ar anda ett ganska modernt foretag. Kontentan ar att jag dricker 40 liter vatten om dan vilket mina arbetskamrater tycker ar valdigt roligt. Det ar inte sa vanligt med svenskar har sa de ser pa mig som nan form av eskima nar jag sitter och svettas.

Hursomhelst, forutom varmen ar det alltsa coolt har. Jag bor i ett studentomrade som heter Mladost och som ligger en bit utanfor centrala Bratislava. Det vore dumt att kalla det vackert for det ar det inte. Det ar helt enkelt fulare an nagonting annat jag sett. Men coolt.

Meningen var att jag skulle bo i samma rum som andra praktikanter men jag hamnade i ett rum med en slovak. Det roliga ar att aven om jag varit har i tre dar har jag bara pratat med honom i tva minuter. Han sover nar jag ar vaken och vice versa. Ett trist faktum ar att han forsoker vacka doda med sina snarkningar vilket gor att jag inte sover speciellt mycket. Jag ska forsoka byta rum… Rummet ar for ovrigt fulare an nagonting annat jag sett. Men coolt.

Det finns tva andra praktikanter har, Carlos fran Osterrike/USA/Peru och Arturo fran Mexico. Bada ar grymt trevliga och vi delar flera gemensamma intressen; ol, fotboll och ol, spana pa slovakiskor (som ar omotiverat snygga, vi kan inte riktigt forsta varfor)…och ol, men det kanske jag namnde.

Den sistnamnda ar det ganska latt att fa utlopp for eftersom en ol kostar typ 4 kr. Det andra lite svarare, jag hade hoppats att matchen som Slovakien spelar mot England idag hade spelats har men den spelas i England tyvarr. Mitt jobb ar annars belaget 200 m fran nationalarenan.

Allt ar for ovrigt sanslost billigt. Det ar lite svart att ha respekt for pengarna nar det liksom inte kostar nat. Det kan nastan bli lite pinsamt som nar en arbetskompis fragade mig om gardagen och vad vi gjorde. Jag berattade att vi varit ute och atit och tagit ett par ol pa en restaurang som hette typ Golden Hind eller nat. Man sag att han blev lite konfunderad och fragade om Slovakien ar billigt jamfort med Sverige. Det var tydligen nat dyrt stalle…40 kr for en middag…inkl ol.

Jag har for ovrigt inte riktigt kommit igang med jobbet an. Jag ska till att borja med gora nan grej med nan databas vilket inte ens ar programmering men sa lange dom ar nojda ar jag det (min scam ar for ovrigt fortfarande inte upptackt an).

Sa for att summera allt. Jag ar varm, jag har roligt, jag ar trott, jag ar bakis, foretaget och min chef ar bra, jag ar aldrig pank (!) och jag har roligt.

Jag kommer for ovrigt att byta mobilnummer snart sa att ni vet. Min adress ar:

Christoffer Bjorkwall
B4 11/3
Stare Grunty 53
842 47 Bratislava

…atminstone tills jag byter rum. Brevladorna ar allt annat an sakra sa (speciellt du, mamma) skicka inget av varde men jattegarna lite vykort och sant. Jag ska forsoka fa tag pa en “saker” adress.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *