Tentorna är klara, korna har mjölkats och locket har lagts på brunnen. Jag börjar bli redo att åka!

För er som har missat det så ska jag alltså åka till Bratislava som ligger i Slovakien (inte Slovenien som ligger minst ett land därifrån). Där ska jag jobba som programmerare på ett slovakiskt (inte slovenskt) dataföretag i sex veckor. Sen kommer Calle och hälsar på och så ska vi tåga runt i trakterna i en vecka innan jag åker till Stockholm på semester i tio dagar.

Jag pratade precis med min handledare på företaget i Slovakien (inte Slovenien) Michal och han verkar vara en sjysst lirare. Han har den ytterst sympatiska egenskapen att gilla sovmorgnar och sa att jag kunde droppa in vid elvatiden på måndag.

Jag är fortfarande lite orolig annars om jag kommer bli bränd på bål när dom förstår att jag inte alls är speciellt duktig på Visual Basic (pr ogrammeringsspråket). Jag har ju försökt lära mig det under våren och det har gått sådär…det återstår att se.

Bratislava och Slovakien (inte Slovenien) då? Jag vet egentligen ingenting förutom att det är ganska fult där och billigt (typ femtedel av svenska priser) och min lön är därefter…dvs c:a 3000 kr i månaden(och inte 14 000 SEK som jag först trodde, utan 14 000 SKK).

Jag växlade för övrigt in en femhundring idag och fick först 12 000 slovenska (inte slovakiska!) pengar (jag tror expediten var mer bakis än jag) men det blev typ 2500 slovakiska (inte slovenska) pengar. Det får man typ 25 kg kött eller 12 liter vodka eller 40 Big Macidonkers för!

Min plan är hursomhelst att skriva här lite nu och då och skita i massmejl. Meningen är att du ska få personliga mejl istället.

Ahoj! Maj sa! <— slovakiska (inte slovenska)

 

One Response to Två dar kvar

  1. […] en ny mässa. Med lite flyt kanske jag åker över till Bratislava igen, har inte varit där sedan den magiska sommaren 2003 och det vore […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *